Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zadržali sme muža, ktorý napadol policajta (zásahy hliadok 11. - 17.10.2021)

VIDEO Facebook Instagram
Dátum: 19.10.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Zadržali sme muža, ktorý napadol policajta (zásahy hliadok 11. - 17.10.2021)

V 41. týždni mestskí policajti riešili prípad agresora, ktorý poškodzoval dopravné značenie, pomohli stratenému dievčatku, učili deti pravidlám cestnej premávky na novovybudovanom dopravnom ihrisku. Počas havárie vodovodného potrubia usmerňovali dopravu v dotknutej lokalite. 

V uliciach hlavného mesta riešila mestská polícia v týždni od 11. do 17. októbra celkom 1440 udalostí. Z  toho 937 porušení sa týkalo oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. V značnej miere sme aj v minulom týždni riešili porušenia na úseku verejného poriadku, bolo ich 17. Medzi ďalšie priestupky patrilo nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, nedodržiavanie stanovených záverečných hodín v podnikoch, ale aj nepovolené pouličné aktivity. Najviac priestupkov evidujeme z Bajkalskej ulice, zistili sme ich tam celkom 25. V 5 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 1-krát s hasičmi a v 1 prípade so Slobodou zvierat.

Mladík ničil dopravné značenie, neskôr zaútočil na mestského policajta

Napadnutiu predchádzala situácia, kedy mestskí policajti z Okresného veliteľstva Bratislava I vo štvrtok, približne hodinu pred polnocou, riešili muža, ktorý na Ulici 29. augusta poškodzoval dopravné značenie. Výzvu hliadky, aby upustil od protiprávneho konania a aby predložil doklad totožnosti ignoroval a správal sa agresívne. Policajtov sa snažil najprv slovnými urážkami vyprovokovať k fyzickej konfrontácii, čo sa mu však nepodarilo.

Netrvalo dlho a po prvotných verbálnych atakoch svoj fyzický útok nasmeroval voči policajtom. Nezdráhal sa na členov hliadky pľuť a udrieť jedného z nich päsťou priamo do tváre. Kolegom prišli okamžite na pomoc aj naši policajti Útvaru zásahovej jednotky a kynológie. Použitím hmatov a chvatov sa im ho podarilo spacifikovať. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa sme ho odovzdali štátnej polícii. Lekárske vyšetrenie nášho zraneného kolegu ukázalo, že útočník mu silným úderom do tváre spôsobil pomliaždeniny v oblasti ľavého líca.

napadnutie_mestského_policajta_(Vlastné)Mladíka policajti obmedzili na osobnej slobode. Foto: Mestská polícia Bratislava

Nové dopravné ihrisko robí radosť deťom

Novým detským dopravným ihriskom sa od minulého týždňa môžu pochváliť žiaci základnej školy na Karloveskej ulici. Pri jeho slávnostnom otvorení sme boli aj preventisti mestskej polície ako aj hliadka z Okresného veliteľstva Bratislava IV. Žiakom školy, ale aj iným deťom, ktoré na otvorenie prišli, policajti vysvetľovali akými pravidlami sa musia ako účastníci cestnej premávky riadiť. Ihrisko je otvorené nonstop a je prístupné pre všetky deti.

IMG-20211011-WA0002_(Vlastné)Deti si nové dopravné ihrisko užívali plnými dúškami. Foto: Mestská polícia Bratislava

Podozrivý muž bol odovzdaný štátnej polícii

Príslušníci Útvaru zásahovej jednotky a kynológie boli vo štvrtok privolaní zamestnancom jednej z prevádzok s rýchlym občerstvením, ktorý tvrdil, že zákazník po tom, čo si objednal jedlo chcel zaplatiť platobnou kartou, no nepoznal k nej PIN kód. Počas rozhovoru s dotyčným policajti zistili, že takýchto platobných kariet má viacero. Podľa jeho slov ich našiel približne 5 hodín dozadu na ulici v Petržalke.

V policajtoch táto informácia vzbudila podozrenie, že by sa mohlo jednať o trestný čin neoprávnenej výroby a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Na miesto sme preto privolali príslušníkov Policajného zboru SR, ktorí si podozrivú osobu prevzali na doriešenie.

Stratené dievčatko je už v bezpečí pri svojej mame

Uplakané tri a pol ročné dievčatko si mestské policajtky z lesoparkovej hliadky všimli na parkovisku na Ceste mládeže. Okamžite sa ho snažili upokojiť a nájsť jeho rodičov. Dieťa bolo však úplne samé. Policajtkám sa priznalo, že ušlo z neďalekého detského ihriska. Zakrátko k nim pribehla jeho vystrašená mama, ktorej ho odovzdali. Šťastím bolo, že dieťaťu sa nič nestalo. Na to, aby sa na parkovisko dostalo muselo totiž prejsť cez frekventovanú cestu, po ktorej jazdia autá, autobusy aj cyklisti. Je potrebné v tejto súvislosti apelovať na rodičov, aby boli obozretní a aby nespúšťali počas prechádzok, predovšetkým na miestach, kde je zvýšený pohyb ľudí, svoje deti z dohľadu.

lesoparková_hliadka_(záchrana_dievčatka)_(Vlastné)Lesoparková hliadka mestskej polície počas služby v Bratislavskom lesoparku. Foto: Mestská polícia Bratislava

Voda zaplavila ulicu

Ružinovskí policajti smerovali v piatok do Podunajských Biskupíc, kde sa z dôvodu prasknutého vodovodného potrubia na ulicu začala valiť voda. Vyrozumeli preto ihneď Bratislavskú vodárenskú spoločnosť, ktorá na miesto poslala havarijný výjazd. Zároveň sme o situácii informovali hasičov a správcu komunikácie. Mestskí policajti po celý čas na mieste dohliadali na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Únik vody sa v krátkom čase podarilo zastaviť. Vodu, ktorá sa držala na ceste odčerpali hasiči a o odstránenie nánosu naplavenej hliny z cesty sa postarali pracovníci hlavného mesta.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.