Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 26. decembra 2005 do 1. januára 2006

V závere uplynulého roka menej priestupkov

Počas posledného týždňa uplynulého roka hliadky mestskej polície v hlavnom meste preverovali 889 udalostí. Medzi nimi bolo aj 101 oznámení od občanov, kedy mal byť páchaný trestný čin, prípadne priestupky. Po overení priamo na mieste hliadkami MsP sa ale tieto informácie ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnených bolo ale 210 previnení motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 44 prípadov neoprávneného obsadenia vyhradených parkovacích miest bez platného povolenia. Do oblasti porušovania verejného poriadku smerovalo 40 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 156 priestupcov. V zóne s obmedzeným státím sa stalo 33 priestupkov a v pešej zóne počas sledovaného týždňa ich bolo 39. Dúšok piva či lacného vína si na verejných priestranstvách v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami doprialo napriek nečasu 44 ľudí, s dodržiavaním záverečných hodín si ťažkú hlavu nerobili prevádzkári v troch zábavných a reštauračných zariadeniach. Silvestra predčasným odpaľovaním zábavnej pyrotechniky „privolávalo“ 19 nedočkavcov, majitelia psov štatistiku doplnili o 30 nových zistení. Aktívni v závere roka boli aj žobráci a tým ich živnosť mestskí policajti zrušili 14 krát. Na povinnosť zbaviť chodníky snehovej periny zabudlo 61 majiteľov, či správcov domov, do oblasti porušovania zásad občianskeho spolunažívania smerovalo 5 priestupkov.

Medzi najpriestupkovejšie miesto sa zaradila Saratovská ulica, kde hliadky zistili 35 priestupkov. O demontáž blokovacieho zariadenia z kolies nesprávne parkujúcich vozidiel muselo požiadať mestských policajtov 150 vodičov.

Silvester bez rušivých prvkov

Zo starým rokom rozlúčiť sa a privítať rok nasledujúci prišlo v noci z 31.decembra na 1.januára do centra Bratislavy vyše 40 000 ľudí. Na poriadok v centre mesta dohliadali aj príslušníci mestskej polície. Bratislavčania, ale aj cudzinci ukázali, že pod holým nebom sa dokážu kultúrne zabávať a tak aj vďaka tomu silvestrovské oslavy v centre mesta, ale aj v ostatných častiach Bratislavy prebehli bez rušivých momentov.

Štvornožky medzi električkami

V piatok večer požiadala o pomoc hliadku mestskej polície dispečerka dopravného podniku. Na obratisku električiek Predstaničného námestia sa totiž štvornožky pohybovala po koľajniciach neznáma žena. Ukázalo sa, že to bola opitá bezdomovkyňa tráviaca voľné chvíle v okolí spomínaného námestia. Hliadka ju pochopiteľne z obratiska električiek vykázala. Podobne dopadol aj muž, ktorý sa uložil k spánku na medzi poschodí domu na Macharovej ulici. V tom dome mala bývať jeho matka, no tá mu dvere do rodičovského bytu neotvárala. Nečudo! Jej syn bol totiž poriadne opitý.

Bezdomovec v elektrickej rozvodni

Elektrickú rozvodňu jedného z petržalských panelákov si za miesto svojho spánku zvoli vo štvrtok predpoludním neznámy muž. Ten si v nej medzi vodičmi pod napätím spokojne ustlal a zaspal. Šťastím v jeho prípade bolo, že ho nezasiahol elektrický prúd. V nemocnici tento muž napokon skončil, pretože zranenia na hlave ktoré si spôsobil nevedno kde, si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Otec bránil syna, skutok napokon oľutoval

V zákaze zastavenia na Saratovskej ulici zaparkoval na Silvestra 24-ročný Bratislavčan Škodu Fabiu. Svoje konanie ale nepovažoval za priestupok a autom ohrozil policajta mestskej polície. Syna si ochránil aj jeho o 30 rokov starší otec, ktorý policajta zhodil na zem a stop jeho agresívnemu konaniu urobili až putá, ktoré „zacvakli“ na jeho rukách. Obaja si svoje protiprávne konanie neskôr uvedomili, svoje činu oľutovali a hliadke sa ospravedlnili. To ich prirodzene neuchránilo od uloženia blokovej pokuty a obaja zo svojich peňaženiek museli vytiahnuť po tisícke.

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.