Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 29. októbra do 4. novembra 2007

Zmeny v dopravnom značení si vodiči nie vždy všímajú

V týždni na prelome októbra a novembra tohto roku pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1595 nových udalostí. V 156 prípadoch hliadky preverovali informácie poukazujúce na páchanie protispoločenskej činnosti, či priestupkov, tieto sa však ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 667 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 85 prípadov neoprávneného zaparkovania motorového vozidla na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. V oblasti porušení zásad verejného poriadku riešili mestskí policajti 57 prípadov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že značnú časť priestupkov tvorili aj prípady súvisiace s čistotou a poriadkom a takýchto porušení zistili hliadky 152. S čistotou súvisia aj prípady neporiadku okolo kontajnerových stojísk a na túto skutočnosť zabudlo 20 vlastníkov, či správcov domov.

Počas sledovaného týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 10 porušení všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa nepovoleného ambulantného predaja a trhového poriadku, ale aj 145 priestupkov, kedy vodiči svoje motorové vozidlá zaparkovali na trávnatých plochách.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 100 priestupkov a v pešej zóne a polovicu menej – 50. Alkoholické nápoje si na verejných priestranstvách v rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami doprialo 79 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 17 krát.

Najviac priestupkov sa stalo Perneckej ulici a to 53. Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že blokovacie zariadenie na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel použili hliadky v 330 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté 153 krát.

Najskôr sa pustil do taxikára, potom do policajta

V pondelok vo večerných hodinách na križovatke Záhradníckej a Karadžičovej ulice 31-ročný Bratislavčan verbálne a fyzicky zaútočil na vodiča taxislužby. Hliadka mestskej polície útočníka vyzvala, aby upustil od protiprávneho konania. Páchateľ na výzvu zareagoval tak, že fyzicky zaútočil na zasahujúceho príslušníka mestskej polície. Ten voči nemu použil donucovacie prostriedky a na jeho rukách sa objavili putá. S týmto nie príliš módnym doplnkom smeroval neskôr útočník na najbližšie oddelenie policajného zboru a z neho neskôr odkráčal do tmavých bratislavských uličiek s obvinením zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa.

Vlamači nešetrili zahraničné autá

V nedeľu zatiaľ neznámy páchateľ zanechal rukopis svojej vlamačskej aktivity na parkovisku pri nákupnom stredisku Aupark v blízkosti Einsteinovej ulice. V tomto prípade jeho útoku neodolal zaparkovaný Opel s rakúskymi evidenčnými číslami, na ktorom zlodej rozbil bočné sklo a tak vnikol do vozidla. Meno zlodeja nie je zatiaľ známe a radi by ho spoznali policajti policajného zboru, ktorí túto vlámačku vyšetrujú.

V zhone zabudli zatvoriť okienko

Na prvý pohľad aj ďalší prípad vyzeral ako vlámanie, no táto hrozba sa nepotvrdila. Občania totiž upozornili mestských policajtov na predajňu pirôžkov na rohu Vysokej ulice. Hoci predajňa bola zatvorená, otvorené okienko na nej napovedalo, že niekto to šarapatil. Hliadka sa preto spojila s majiteľom predajne. Ten zistil, že v predajni nič nechýba a okienko zabudol niekto zatvoriť.

Na cintorín sa nedostali

Sviatok všetkých svätých sa rozhodla na Ondrejskom cintoríne pripomenúť štvorica mužov javiaca známky značného požitia alkoholických nápojov. Mladíci sa domáhali vstupu na cintorín krátko pred desiatou hodinou večernou. Zapálenie sviece museli odložiť na druhý deň, pretože cintorín v čase, ktorý si zvolili bol už zatvorený.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.