Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2008

Dátum: 06.01.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 22. decembra do 28. decembra 2008 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 728 udalostí. Medzi nimi bolo aj 112 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky zo strany motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zaznamenali hliadky MsP 154. Na vyhradených parkovacích miestach určených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu zaparkovalo 13 motoristov. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest odstavilo a zaparkovalo svoje vozidlá 46 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného priadku zistili počas týždňa mestskí policajti 18 priestupkov. Na telefonáty občanov, v ktorých upozorňovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali 15 krát. Nepoctivcom predávajúcim bez povolenia príslušných mestských častí „klepli“ hliadky mestskej polície po prstoch 10 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 110 prípadov, ako aj státia motorových vozidiel na trávnatých plochách – 33 zistení. Štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že v sledovanom týždni sa v zóne s dopravným obmedzením stalo 71 priestupkov. V rozpore s platným všeobecne záväzným nariadením zakazujúcim používanie zábavnej pyrotechniky na verejných priestranstvách mimo určeného času túto si vyskúšalo 20 priestupcov. Napriek chladnému počasiu lákadlu popíjania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách neodolalo 65 priestupcov.

Najviac priestupkov sa stalo na Klobučníckej a to 27. Blokovacie zariadenia sa na kolesách nesprávne parkujúcich vozidiel sa objavili 138 krát a 18 vozidiel priestupcov skončilo po odtiahnutí v areáloch odťahovacích služieb.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.1.2009 / 7.1.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.