Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2008

Dátum: 01.12.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 24. novembra do 30. novembra 2008 do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 2114 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 175 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a v tejto oblasti zistili hliadky mestskej polície 820 priestupkov. Na vyhradených parkovacích miestach určených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu zaparkovalo 25 motoristov. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach zistili celkom hliadky mestskej polície 123 priestupkov.

        V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície v sledovanom týždni 29 prípadov. Na telefonáty občanov týkajúcich sa rušenia nočného pokoja zasahovali mestskí policajti 16 krát a majitelia psov porušovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky 18 krát.

        Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli aj priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 190 zistení, ako aj parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách – 205 porušení.

        V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 325 priestupkov a v pešej zóne ich bolo 43. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 82 priestupcov.

        Týždňová štatistika mestskej polície zároveň prezrádza, že blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili hliadky mestskej polície na 687 vozidiel a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté 202 krát. Najviac priestupkov zistili riešili hliadky MsP na Račianskej ulici a to 54.

Hasiči odstraňovali uvoľnené plechy a popadané stromy

V pondelok na Muškátovej ulici v podvečerných hodinách nalomený strom ohrozoval nič netušiacich chodcov. Nebezpečenstvo definitívne odstránili až privolaní hasiči a tí strom odpílili. Hasiči mali prácu aj po tom, čo jedna z hliadok mestskej polície zistila uvoľnený plech na jednom z domov na Drobného ulici v Dúbravke v piatok popoludní. Uvoľnený plech sa zasahujúcej jednotke podaril z domu bezpečne odstrániť.

Opilec na električkových koľajniciach

Človek, ktorý sa dostane do osídiel alkoholu, stráca pod jeho vplyvom akékoľvek zábrany. Tak to bolo napríklad aj v piatok večer na Račianskej ulici, kde neznámy muž javiaci známky požitia alkoholických nápojov behal po električkových koľajniciach. Do opatery si ho neskôr zobrali privolaní záchranári.

Studená voda Kuchajdy mu zrejme neprekážala

V sanitke skončil aj ďalší muž. Ten sa v nedeľu predpoludním rozhodol zaplávať si v jazere Kuchajda. Počasie koncom novembra podobným plaveckým výkonom nie je naklonené, pravda ak človek nepatrí ku skupine Ľadové medvede. Nedeľňajšiemu plavcovi však odvahu k jeho výkonu dodal predtým skonzumovaný alkohol a v dôsledku tejto konzumácie sa muž neudržal na brehu jazera a sadol do vody.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.12.2008 / 2.12.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.