Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2008

Dátum: 10.11.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 3. novembra do 9. novembra 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2011 udalostí. Medzi nimi bolo aj 212 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili v priebehu týždňa 764. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu zaparkovalo svoje vozidlá 32 vodičov. Priestupkov súvisiacich s obsadzovaním vyhradených parkovacích miest bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zistili a riešili hliadky mestskej polície 76.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku sa stalo 44 priestupkov. Na telefonáty občanov upozorňujúcich na rušenie nočného pokoja zasahovali hliadky 20 krát. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psích miláčikov do štatistiky prispeli 17 krát.

Značná časť priestupkov súvisela aj s porušovaním všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku a týchto priestupkov bolo 139. S parkovaním motorových vozidiel na trávnatých a nespevnených plochách si ťažkú hlavu nerobilo 204 motoristov pravda len do chvíle, kedy si za stieračmi svojich vozidiel nenašli oznam o spáchaní priestupku a jeho následného riešenia na stanici mestskej polície.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo v priebehu týždňa 245 priestupkov a v pešej zóne ich riešili hliadky 13. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek tomu, že tento spôsob konzumácie zakazuje všeobecne záväzné nariadenie si doprialo 159 priestupcov.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Račianskej ulici a to 60. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel namontovali hliadky MsP 510 krát a vozidlá priestupcov po odtiahnutí skončili v areáloch odťahovacích služieb 202 krát.

Na život si chcel siahnuť v Medickej záhrade

V piatok krátko pred 18.00 hod. pri kontrole areálu Medickej záhrady v Bratislave spozorovala jedna z hliadok mestskej polície na lavičke spiaceho neznámeho muža. Po jeho prebudení nedokázal neznámy s hliadkou plynulo komunikovať. V igelitovej taške, ktorá ležala pri ňom  sa však nachádzali lieky a z nich väčšia časť už chýbala. Bolo to desať tabletiek, ktoré tento človek zapil alkoholickými nápojmi. Lieky, ktoré v tejto kombinácii užil sa používajú pri liečení rôznych psychických problémov. Neznámy tvrdil, že chcel týmto spôsobom spáchať samovraždu.

Mestskí policajti preto do Medickej záhrady privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Do ich príchodu udržiavali muža pri vedomí. Jeho zdravotný stav si vyžadoval okamžitú hospitalizáciu, preto bol 27-ročný Bratislavčan prevezený sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci do petržalskej nemocnice a momentálne je už mimo ohrozenia života.

Bitka v krasňanskej pivárni

Vo štvrtok pred polnocou bol neznámym útočníkom v tejto pivárni napadnutý 43-ročný Čech. Tomu útočník navyše spôsobil aj zranenia, ktoré si vyžiadali jeho lekárske ošetrenie a cudzinec bol aj okradnutý. Aj v tomto prípade zraneného muža previezli na ošetrenie do nemocnice pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci a po ošetrení napadnutý muž podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Z návštevy Bratislavy si odnáša obvinenie

Na Františkánskom námestí jedna z hliadok MsP v nedeľu neskoro v noci spozorovala neznámeho muža ležiaceho na chodníku. Svojím správaním obťažoval okoloidúcich. Nakoľko nemal pri sebe doklady totožnosti, nasledovalo predvedenie na policajný útvar. Neznámy ale počas predvádzania fyzicky zaútočil na mestského policajta a po útoku sa snažil ujsť. Hliadka ho ale zadržala a za pomoci použitia donucovacích prostriedkov spacifikovala. Útočník – 33-ročný Brit skončil na policajnom oddelení a tam bol obvinený zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa. Policajta, ktorému páchateľ spôsobil ľahšie zranenia ošetrili privolaní záchranári.

Čierny pasažier napadol revízora

V pondelok podvečer sa pustil do revízorov dopravného podniku na Gagarinovej ulici zastávke MHD pasažier, ktorý mienil na cestovnom ušetriť a cestoval na čierno. Tento incident doriešili napokon príslušníci policajného zboru, ktorým bola táto bitka taktiež nahlásená.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.11.2008 / 11.11.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.