Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2009

Dátum: 04.01.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 21. decembra do 27. decembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 989 udalostí. Medzi nimi bolo aj 187 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili a riešili hliadky mestskej polície 538. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu zaparkovali traja vodiči.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky MsP 5 priestupkov. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 68 priestupcov.  Na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 6 vodičov.

Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie na verejných priestranstvách  si doprialo 63 priestupcov.

Do zásahov mestskej polície prispeli aj fajčiari čakajúc na spoj mestskej hromadnej dopravy na zastávkach MHD so zapálenou cigaretou a tých bolo 31.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Topoľčianskej ulici a to 39. Blokovacie zariadenie si na svojich vozidlách z dôvodov nesprávneho státia si našlo namontované  na vozidlách 286 vodičov a 32 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

V Petržalke horelo staré auto

Vianočná pohoda v hlavnom meste bola narušená priamo na Štedrý deň v popoludňajších hodinách, kedy bol na číslo 159 nahlásený požiar osobného motorového vozidla pri drevosklade na Bosákovej ulici v Petržalke. Jedna z hliadok mestskej polície dorazila na miesto zároveň s hasičskou jednotkou a hasiči oheň dostali zakrátko pod kontrolu. Čo bolo príčinou požiaru vozidla, odpoveď na túto otázku dá až ďalšie vyšetrovanie. 

Výtržnosť skončila rozbitím výkladu

V ten istý deň ale vo večerných hodinách policajti mestskej polície preverovali oznam o výtržnosti na Štefanovičovej ulici. Tu malo rinčať sklo z rozbitého výkladu na jednej budove a o rozruch sa krátko po 22.00 hod.  postarali dve mladé dievčatá. Tie pochopiteľne na príchod  hliadky nečakali a pobrali sa smerom na Predstaničné námestie. Tu jednu z dievčat policajti mestskej polície zadržali a podozrivú dievčinu spoznal priamo volajúci, ktorý okolie s hliadkou spoločne prepátraval.

Hľadaná žena skončila napokon na polícii

Na prvý sviatok vianočný nebude v najlepšom spomínať ani 42-ročná Bratislavčanka. Po nej už nejaký ten čas celoštátne pátrali príslušníci policajného zboru. Hľadanú ženu spozorovala hliadka mestskej polície v predpoludňajších hodinách na Bagarovej ulici. Po zadržaní skončila prirodzene na príslušnom policajnom oddelení v Dúbravke.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.1.2010 / 5.1.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.