Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2013

Dátum: 21.10.2013
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2013

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 14. októbra do 20. októbra 2013 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2095 udalostí. Medzi nimi bolo aj 280 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo v priebehu týždňa 1399. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, v troch prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat a v troch prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku mestskí policajti riešili počas týždňa 18 priestupkov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 16 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 128 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený hliadkami mestskej polície 19 krát.

Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 10 predávajúcich a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 23 krát.

Štyri priestupky sa týkali poškodzovania verejnej zelene. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 34 motoristov. V pešej zóne sa stalo 16 rôznych priestupkov a napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 51 ľudí.

Štyri prípady sa týkali obťažovania okoloidúcich neprispôsobivými občanmi. Na príslušné úrady jednotlivé okrskové stanice mestskej polície nahlásili 8 starých vozidiel. Na telefonáty v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície v štyroch prípadoch. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 47 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že najviac priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície na Saratovskej ulici a to 38. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 789 krát a 177 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Z tlakových nádob unikal neznámy plyn

V piatok krátko pred 19.00 hod. v blízkosti kontajnerov na komunálny odpad umiestnených na Rumančekovej ulici našla  jedna z  hliadok mestskej polície len tak voľne pohodené tri tlakové nádoby. Z nich unikal neznámy plyn. O tomto náleze boli preto okamžite informovaní príslušníci Hasičského a záchranného zboru. Po ich príchode bolo veliteľom rozhodnuté o privolaní špeciálnej chemickej jednotky. Tá nádoby zabezpečila a bezpečne odviezla. Kto sa týmto spôsobom zbavil troch tlakových nádob zostáva zatiaľ záhadou.

Bezdomovec poriadne vystrašil zásobovača

Poriadne musel byť vystrašený zásobovač istej predajne na Holíčskej ulici, keď sa na neho v rannom šere v piatok „vyrútil“ zo zásobovacej rampy vtedy ešte neznámy muž. Ukázalo sa ale, že zlodej to v tomto prípade nebol. Poriadny strach zásobovačovi nahnal istý bezdomovec. Ten tu prespával a zásobovač predajne ho nechtiac vyrušil z jeho spánku.

Pri Viedenskej ceste horeli sklady

Vo štvrtok popoludní jedna z hliadok mestskej polície ktorá prechádzala po Viedenskej ceste si všimla dym vychádzajúci z neďalekých skladov. O vzniknutej situácii  preto mestskí policajti okamžite informovali hasičov a tí po príjazde začínajúci sa požiar niekoľkými prúdmi vody zlikvidovali.

Traja muži si urobili z električky krčmu na kolesách

V nedeľu predpoludním si urobili traja mimobratislavčania presúvajúci sa jednou z električiek po Vajnorskej ulici smerujúcej do centra mesta krčmu na kolesách. Pokojne sa vo vozni usadili a poďho konzumovať lacné víno. Že električky na tento účel cestujúcim neslúžia trom mužom vo veku od 38 do 50 rokov pripomenula až hliadka mestskej polície ktorú cestujúci telefonicky privolali, aby s nimi zjednala poriadok.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 21.10.2013 / 21.10.2013

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.