Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2017

Dátum: 02.01.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 25. decembra do 31. decembra 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 529 udalostí. Medzi nimi bolo aj 173 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 298. V troch prípadoch hliadky mestskej polície zistili podozrenia zo spáchania trestných činov a v jednom prípade spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Tri priestupky sa týkali čistoty aporiadku na verejných priestranstvách a štyri neporiadku okolo kontajnerových sotjísk. V priebehu týždňa bolo na príslušné úrady nahlásených päť nových nelegálnych skládok a dva prípady poškodenia dopravných značiek.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušili štyria ľudia. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili v troch prípadoch a tri priestupky sa týkali nepovolených pouličných aktivít a obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 209 krát a 23 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac zásahov mali hliadky mestskej polície na Trnavskom mýte a to 23.

Zachcelo sa im korčuľovať, tak vylomili stánok

Trojici mladých Bratislavčanov sa zrejme 26. decembra nadránom už nechcelo čakať na otvorenie ľadovej plochy na Primaciálnom námestí. Že so sebou nemali korčule, ani z toho si ťažkú hlavu nerobili. V stánku pri klzisku, ktorý slúži ako požičovňa ich bolo dosť. Po násilnom otvorení okienka sa dostali do vnútra stánku, vybrali si korčule a začali sa preháňať po ľadovej ploche. Noční športovci však neunikli záberu bezpečnostnej kamery mestskej polície. Jedna z jej hliadok korčuliarov priamo na klzisku zadržala. Všetci traja - 25-ročná Bratislavčanka a 23 a 24-roční Bratislavčania skončili následne na príslušnom policajnom oddelení.

Tlejúci matrac hasiči uhasili

V Petržalke na Gessayovej ulici v spolupráci s hasičmi v posledný deň roku 2017 neskoro v noci vyhľadávali hasiči miesto, kde horel starý matrac a na ňom spal bezdomovec. Mestskí policajti dobre vedia, kde majú títo ľudia svoje ležoviská, hasičov preto priviedli priamo na miesto, kde k tejto udalosti malo dôjsť. Spáča na tlejúcom matraci skutočne aj našli, našťastie bol bez zranení a hasiči jeho tlejúce lôžko uhasili.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.1.2018 / 3.1.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.