Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2017

Dátum: 13.12.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 4. decembra do 10. decembra 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1369 udalostí. Medzi nimi bolo aj 308 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 948. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v štyroch prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a priadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 25 ľudí. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 6 krát a pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo dvanásť „tiežpredajcov“.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj sedem porušení týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín a riešili päť prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov.

Na príslušné úrady boli nahlásené tri staré vozidlá, šesť nových nelegálnych skládok a jeden prípad poškodenia dopravnej značky.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 626 krát a 130 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov - 39 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Františkánskom námestí.

Zásah hasičov na Prokopovej ulici i v centre mesta

V nedeľu predpoludním privolávali mestskí policajti hasičov na Prokopovu ulicu. Dôvodom výjazdu hasičov bola rozliata neznáma čierna tekutina na vozovke a tráve. Túto hasičská jednotka pomocou absorbčných materiálov zlikvidovala.

Hasičov začiatkom týždňa jedna z hliadok mestskej polície privolávala aj do centra mesta na Grösslingovu ulicu. Tu obrovské cencúle trčiace k zemi jednej zo striech ohrozovali nič netušiacich chodcov. Cencúle hasiči bezpečne zlikvidovali.

Psíčkari pri kontrolách obstáli

V piatok dúbravskí mestskí policajti Dnes v skorých ranných hodinách v mestských častiach Dúbravka, Karlova Ves, Lamač a Devínska Nová Ves vykonali kontrolu zameranú dodržiavania zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov ako aj všeobecne záväzných nariadení, ktoré upravujú túto oblasť.

Mestskí policajti kontrolovali či majitelia psov nezabúdajú na svoje povinnosti, ktoré musia dodržiavať pri prechádzkach so svojimi psami. Predovšetkým na to, či odstraňujú po svojich psíkoch exkrementy a nezostáva na verejných priestranstvách neporiadok, rovnako sa zamerali i na kontrolu registračných známok a na to, či sa psi voľne nepohybujú na miestach kde je to zakázané. V priebehu akcie skontrolovali 25 psíčkarov, pričom neboli zistené žiadne porušenia. 

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.12.2017 / 14.12.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.