Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2019

Dátum: 01.10.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 23. septembra do 29. septembra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1407 udalostí. Medzi nimi bolo aj 427 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 829. V 5 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci. Mestskí policajti zistili v 1 prípade aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 22 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 4 prípadoch a v 6 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Mestskí policajti riešili v 1 prípade poškodzovanie verejnej zelene, v 1 prípade nepovolené pálenie odpadu a 2 krát neporiadok okolo kontajnerových stojísk. V 1 prípade majiteľ psa nerešpektoval ustanovenia vyplývajúce zo zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov. Nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy bolo zo strany mestskej polície zistené a riešené v 11 prípadoch.

V 1 prípade riešili hliadky mestskej polície obťažovanie okoloidúcich zo strany neprispôsobivých osôb a v 8 prípadoch bola zrealizovaná kontrola taxi. V 43 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a v 4 prípadoch nepovolené exteriérové sedenie. Priestupok proti verejnému poriadku bol zo strany mestskej polície zistený a riešený v 5 prípadoch a priestupok proti majetku 1 krát.

Na príslušné úrady boli nahlásené 3 staré vozidlá a 2 nové nelegálne skládky. V 3 prípadoch odovzdal občan hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 505 prípadoch a 92 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 27 zistili a riešili hliadky mestskej polície na viacerých miestach, konkrétne na Plátenickej ulici a Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu.

Zásahová jednotka mestskej polície v akcii

Príslušníkov Zásahovej jednotky mestskej polície počas výkonu hliadkovej činnosti v centre mesta, na Jedlíkovej ulici, v sobotu krátko po polnoci, upútalo podozrivé správanie sa, vtedy ešte neznámeho mladíka. Ukázalo sa, že tento mal pri sebe vrecúško, obsah ktorého tvorili podozrivé sušené zelené rastliny. O aké išlo, to už zisťujú odborníci na Kriminalistickom a expertíznom ústave. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu si prípad prevzali na mieste príslušníci Policajného zboru SR.

Prvá pomoc bola mužovi poskytnutá okamžite

V noci, z nedele na pondelok, hliadka z Expozitúry mestskej polície Bratislava II počas kontroly Rapošovho parku v MČ Ružinov spozorovala ako v tráve leží nehybne muž, pričom tento ležal tvárou k zemi a vydával chrapľavé zvuky. Mestskí policajti následne zistili, že muž má zapadnutý jazyk, preto ihneď konali, mužovi jazyk vytiahli a uložili ho do stabilizovanej polohy. Do príchodu záchranárov pokračovali v poskytovaní prvej pomoci, s mužom sa snažili neustále komunikovať a udržiavať ho pri vedomí. Neskôr bolo zistené, že sa jednalo o 58-ročného muža. Pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci po príchode na miesto muža presunuli do sanitky a následne ho previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.10.2019 / 1.10.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.