Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2019

Dátum: 16.09.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 09.septembra do 15. septembra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1488 udalostí. Medzi nimi bolo aj 435 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 843. Mestská polícia v 6 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 6 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat a v 1 prípade s príslušníkmi HaZZ.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustili celkom 13 ľudia, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 37 ľuďom a 1 fajčiar porušil zákon na ochranu nefajčiarov. Požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách evidujeme v 72 prípadoch. Nepovolené pouličné aktivity boli zaznamenané v 2 prípadoch, obťažovanie osôb v 6 prípadoch. Záverečné hodiny, prevádzkové časy neboli dodržané v 5 prípadoch. Ďalej evidujeme 3 prípady neporiadku okolo kontajnerov a ich stojísk a celkom 7 prípadov nepovolenej skládky. Podmienky držania psov porušili 4 majitelia psov.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 5 starých vozidiel. Celkom 2 dopravné značky sme zaznamenali poškodené.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 489 prípadoch a 103 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Plátenickej ulici, odkiaľ evidujeme 37 priestupkov.

 

Rušno na Obchodnej ulici

V noci z piatka na sobotu na Obchodnej ulici mestskí policajti zo Zásahovej jednotky riešili niekoľko závažných prípadov. Na bezpečnostných kamerách zaznamenali bitku dvoch mladých mužov, pričom jeden z nich skončil so zraneniami v nemocnici a druhý, len 18-ročný, na policajnom oddelení. Nebol to však jediný prípad. Ani nie o dve hodiny neskôr sa na zastávke MHD do seba pustila skupina asi 10 ľudí, pričom zranenie 1 z nich si vyžiadalo lekárske ošetrenie v zdravotníckom zariadení.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.9.2019 / 16.9.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.