Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2020

Dátum: 21.12.2020
Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2020

Dozviete sa o krádeži invalidného vozíka, či zachránenom samovrahovi a mužovi bez domova ...

 
V týždni od 14. decembra do 20. decembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1462 udalostí. Medzi nimi bolo aj 322 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1008. Mestská polícia v 5 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 5 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat a v 1 prípade s príslušníkmi Policajného zboru SR.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 4 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 17  priestupkov proti verejnému poriadku a 4 priestupky proti majetku.  V 6 prípadoch mestskí policajti zistili a riešili ľudí, ktorí požívali alkoholické nápoje na verejných priestranstvách a 5 ľudí, ktorí porušili zákon na ochranu nefajčiarov. Ďalej zaznamenali  1 priestupok  v súvislosti s opatreniami na ochranu verejného zdravia, 8 prípadov v prírode, kde ľudia porušili zákon o lesoch. Neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk zistili v 18 prípadoch, znečisťovanie odpadom, nepovolené skládky v 1 prípade. Stavebné práce mimo vyhradeného času zaznamenali v 2 prípadoch, nepovolené rozkopávky v 1 prípade. Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 6 vrakov motorových vozidiel a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 574 prípadoch a  37 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Čmelíkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 64 prípadov.

Odcudzený invalidný vozík sa vrátil do rúk jeho majiteľa

Policajtom zo Zásahovej jednotky sa v piatok popoludní prišiel osobne na stanicu poďakovať 62-ročný muž, ktorému dňa 11.decembra na Hviezdoslavovom námestí odcudzili invalidný vozík. Zlodejom na to stačila krátka chvíľka, keď sa majiteľ vozíka vzdialil v tom čase do otvoreného stánku s občerstvením. Do času vypátrania invalidného vozíka  mestskí policajti spolupracovali v tomto smere s Policajným zborom SR. Majiteľ invalidného vozíka sa na stanicu dostavil aj so svojim asistentom, kde policajtom adresoval úprimné slová vďaky.

Spolupráca so záchranármi  

V niektorých prípadoch mestskí policajti opäť spolupracovali so záchranármi.  Jeden prípad ich spolupráce je zo Starého Mesta, kde v pondelok popoludní  na Námestí Nežnej revolúcie našli ležiaceho muža na zemi, ktorý sa podľa ich zistení predávkoval väčším množstvom liekov.

Ďalší prípad je z Rače, kde si v utorok popoludní na Hybešovej ulici všimli muža ležiaceho na zemi v podnapitom stave, ktorý sa nevedel postaviť. Išlo o muža bez domova, ktorý policajtom uviedol, že v minulosti bol operovaný na bedrový kĺb, pričom spadol na zem a nevedel sa postaviť. Po príchode pracovníkov RZP bol muž zdravotníkmi ošetrený.

 

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.12.2020 / 22.12.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.