Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Bezpečnosť a poriadok v uliciach Bratislavy posilní 16 nových mestských policajtov

Dátum: 08.09.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Bezpečnosť a poriadok v uliciach Bratislavy posilní 16 nových mestských policajtov

Tri mesiace intenzívneho štúdia prinieslo do radov mestskej polície šestnásť  policajtov. Tí počas minulého týždňa úspešne zložili záverečnú skúšku.

V júni sme po ôsmich rokoch, počas ktorých museli záujemcovia o prácu v Mestskej polícii Bratislava cestovať za vzdelávaním do Nitry, otvorili vlastné školiace stredisko. Do prvého vzdelávacieho kurzu prešlo cez výberový proces osem žien a jedenásť mužov. Tí počas trojmesačného obdobia nadobúdali nielen teoretické vedomosti, ale aj praktické zručnosti potrebné pre výkon povolania mestského policajta. Na výučbe sa podieľali interní pedagógovia z radov mestskej polície a externí vyučujúci z Akadémie Policajného zboru.

študentiFrekventanti mestskej polície v školských laviciach. Foto: Mestská polícia Bratislava

 

výcvikVýcvik nových mestských policajtov. Foto: Mestská polícia Bratislava

 

Frekventanti sa na skúškach museli popasovať s písomným testom a ústnou skúškou, kde odborná komisia preverovala rozsah a hĺbku ich vedomostí. Výsledok ich trojmesačnej práce vyzdvihol aj náčelník mestskej polície Miroslav Antal. „Keď vás vidím, tak ma napĺňajú pozitívne emócie. Verím, že prinesiete do našich radov nový vietor a nastavíte latku čo najvyššie pre všetkých absolventov, ktorí vzídu zo vzdelávania po vás.“ Noví kolegovia posilnia približne tri stovky príslušníkov, s ktorými sa už dnes stretávajú obyvateľky a obyvatelia Bratislavy v uliciach hlavného mesta.

Nových mestských policajtov privítal spolu s náčelníkom primátor Bratislavy Matúš Vallo. Práve z jeho rúk obdržali úspešní študenti osvedčenie o absolvovaní odbornej prípravy. „Veľmi si vážim, že máme 16 absolventiek a absolventov nášho prípravného kurzu, a tým pádom 16 nových mestských policajtiek a policajtov. Cením si každého, kto sa svojou prácou usiluje o to, aby bola Bratislava bezpečnejším mestom. Teším sa, že spolu budeme budovať novú, modernejšiu mestskú políciu.“

slávnosťAbsolvensti si z rúk primátora Bratislavy a náčelníka Mestskej polície Bratislava prevzali osvedčenia a odznaky. Foto: Mestská polícia Bratislava

Práca nových kolegov zložením skúšok nekončí. Práve naopak. „Policajtky a policajti musia byť fyzicky a mentálne silní a emocionálne vyrovnaní. Musia zvládnuť riešiť problémové situácie a reagovať na nové podnety. Budete neustále rozvíjať svoje schopnosti, učiť sa nové veci a naberať poznatky, ktoré aplikujete v teréne. Svoje povinnosti vykonávajte vždy s najvyššou mierou profesionality a myslite na to, že všetci obyvatelia Bratislavy sú v prvom rade ľudia a prejavujte im maximálny rešpekt,“ prihovoril sa na záver k novým kolegom náčelník mestskej polície Miroslav Antal.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.