Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Záchranili sme chlapca z parapetu na treťom poschodí (zásahy hliadok 5. - 11. júla 2021)

VIDEO Facebook Instagram
Dátum: 14.07.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Záchranili sme chlapca z parapetu na treťom poschodí (zásahy hliadok 5. - 11. júla 2021)

Počas 27. týždňa zahránili staromestskí policajti chlapca z parapetu na treťom poschodí. Dvaja novomestskí kolegovia predstavili verejnosti, ako vyzerá ich "bežný" pracovný deň. 

Mestská polícia zaznamenala v predošlom týždni 1385 udalostí. Najviac ich bolo tradične v oblasti dopravy a to až 60 percent.

Predpokladáme, že počet zaznamenaných priestupkov v tejto oblasti začne rásť. Mestská polícia v spolupráci s mestskou časťou Petržalka spúšťa pilotnú prevádzku kontroly rezidenčného parkovania. Už v týchto dňoch sa obyvatelia a aj návštevníci Petržalky budú môcť stretnúť s našimi zamestnancami, ktorí už nebudú musieť dávať takzvané imobilizéry, ale priestupky budú riešiť formou objektívnej zodpovednosti. To znamená, že pokuta za priestupok príde majiteľovi auta na jeho adresu trvalého bydliska.

Rozkazy o uložení pokuty budeme vydávať bezodkladne, čo znamená, že do niekoľkých pracovných dní si majitelia vozidiel nájdu v schránke list s uloženou pokutou. Našim cieľom je tento proces čo najviac zautomatizovať a urýchliť. Práve krátky čas medzi spáchaním správneho deliktu a doručením pokuty je rozhodujúci pre výchovu vinníka, ktorý má možnosť korigovať svoje správanie.

Pracujeme na novom operačnom stredisku

V tejto chvíli pracujeme na novom operačnom stredisku, ktoré bude fungovať už v auguste. V súčasnosti má ešte každé veliteľstvo vlastné operačné stredisko, ale to sa o chvíľu zmení. Práca mestských policajtov sa vďaka tomu zefektívni. Taktiež sa uľahčí kontakt verejnosti s políciou prostredníctvom linky 159 a plánujeme zaviesť aj komunikáciu cez sociálne siete a web stránky. 

Riešili sme aj menej tradičné prípady

Okrem protestu pred budovou vlády alebo dúhového pride, kde sme pomáhali zabezpečovať bezpečnosť, zachránili naši kolegovia dieťa, ktoré bolo na vonkajšom parapete na treťom poschodí. Po overení oznámenia zavolali na Medenú ulicu rýchlu zdravotnú pomoc, hasičov a aj policajný zbor. Hliadka zabezpečila miesto a uzavrela ulicu, aby umožnila rýchly a bezproblémový príjazd kolegov z ďalších zložiek. Spolu s príslušníkmi z policajného zboru sa dostali do bytu a dieťa zachránili.

Veľmi zaujímavý príspevok máme aj od Romana Vávru a Lukáša Vosátka, našich kolegov z Nového Mesta, ktorí prezentovali na sociálnych sieťach jeden deň v živote mestského policajta. Za jednu službu lokalizovali požiar v blízkosti Istrochemu. O chvíľu na to riešili agresívneho občana, ktorý obťažoval ľudí a mal oplzlé poznámky na okoloidúcich. Onedlho našli mladého človeka v bezvedomí, ktorí bol pravdepodobne pod vplyvom drôg. Uložili ho do bezpečnej polohy aby sa neudusil a privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Ani sa nenazdali a už riešili ďalší oznam. Zatúlaného veľkého psa. Po príchode na miesto ho odchytili a odovzdali Slobode zvierat. A na záver služby zachraňovali muža, ktorý si ľahol na električkové koľaje. 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.