Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Navštívili sme račianskych seniorov

Dátum: 06.02.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Navštívili sme račianskych seniorov

Podľa policajných štatistík najviac smrteľných dopravných nehôd pri ktorých v roku 2017 zahynuli na slovenských cestách chodci sa stalo v obciach. Tá istá štatistika hovorí, že až 31 chodcov pri týchto nehodách zahynulo za zníženej viditeľnosti. Aj s týmito alarmujúcimi číslami sme račianskych seniorov zoznámili na podujatí, ktoré pre nich pripravil račiansky vicestarosta Rastislav Žitný.

Podľa policajných štatistík najviac smrteľných dopravných nehôd pri ktorých v roku 2017 zahynuli na slovenských cestách chodci sa stalo v obciach. Tá istá štatistika hovorí, že až 31 chodcov pri týchto nehodách zahynulo za zníženej viditeľnosti. Aj s týmito alarmujúcimi číslami sme račianskych seniorov zoznámili na podujatí, ktoré pre nich pripravil račiansky vicestarosta Rastislav Žitný.
 
 
 

Seniorov sme zároveň vystríhali pred podvodníkmi, ktorí rôznymi telefonátmi sa snažia od nich získať peniaze pre niekoho známeho, ktorý potrebuje súrne peniaze na zdravotnícky zákrok, opravu auta po dopravnej nehode alebo sa nachádza v inej ťažkej životnej situácii a pre peniaze si nemôže prísť osobne. Upozornili sme ich aj na vyčíňanie vreckárov v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy, v nákupných centrách, ale i všade tam kde sa pohybuje veľa ľudí a ako týmto situáciám predchádzať.

Vedúci dispečingu bratislavského Dopravného podniku Peter Pipíš seniorom povedal čo robiť ak sa v tejto situácii ocitne človek v prostriedku mestskej hromadnej dopravy. Zároveň ich upozornil na fakt, že keď prechádzajú cez priechod pre chodcov, cez ktorý vedú električkové koľaje a prichádza električka, tá má vždy pred nimi na priechode pre chodcov prednosť.

Podujatie malo zo strany dôchodcov veľký ohlas, hosťom kládli množstvo otázok, pýtali sa ich na riešenie rôznych situácií, s ktorými sa denne stretávajú a riešenie ktorých si potrebovali ozrejmiť. Viacerých zaujímala aj možnosť ako si zabezpečiť svoje príbytky pred zlodejmi pomocou elektronického zabezpečenia. Tieto možnosti záujemcom mestská polícia poskytuje, je však potrebné sa o podrobnostiach tohto zabezpečenia vopred informovať.  

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.2.2018 / 7.2.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.