Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2018

Dátum: 03.12.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 26.novembra do 2.decembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1494 udalostí. Medzi nimi bolo aj 309 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

V týždni od 26.novembra do 2.decembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1494 udalostí. Medzi nimi bolo aj 309 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1089. Mestská polícia v 1 prípade spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR a v 1 prípade s Policajným zborom SR.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustili celkom 3 ľudia, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 3 ľuďom. V 9 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili fajčiarov, ktorí porušili zákon na ochranu nefajčiarov a v 7 prípadoch tých, ktorí požívali alkoholické nápoje na verejných priestranstvách . Nepovolený ambulantný predaj evidujeme v 7 prípadoch. Záverečné hodiny a prevádzkové čase neboli dodržané v 4 prevádzkach, užívanie verejného priestranstva bez povolenia evidujeme v 1 prípade.

Nepovolené skládky boli zaznamenané na 7 miestach, neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk zistili v 6 prípadoch. Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 3 staré vozidlá.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 689 prípadoch a 104 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Františkánskom námestí, odkiaľ evidujeme 49 priestupkov.

 

Svojrázna pocta mŕtvemu človeku

Pohrebnú urnu označenú číslom zaistili z trávnatého porastu na Hradskej ulici v Bratislave v stredu ráno mestskí policajti. Konali tak po preverení prijatého oznámenia od občana. To, že sa v danom prípade jednalo o urnu z kremácie, potvrdili zamestnanci správy cintorína vo Vrakuni, kde ju policajti z dôvodu ďalšieho konania odovzdali. Ako sa urna z kremácie po obrade dostala na miesto nálezu, vedia zrejme iba pozostalí.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.12.2018 / 4.12.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.