Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 10. decembra do 16. decembra 2007

Narastajú priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom

V priebehu uplynulého týždňa pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1652 nových udalostí. Mestskí policajti preverovali zároveň aj 179 prípadov, ktoré sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 738 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 78 prípadov zaparkovania motorových vozidiel na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 33 priestupkov.

Značnú časť priestupkov tvorili aj prípady súvisiace s porušovaním všeobecne záväzných nariadení súvisiace s čistotou a poriadkom a tých bolo 115. Trávnaté plochy si ako miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 110 vodičov, sedem prípadov sa týkalo nedodržania stanovených záverečných hodín.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 197 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky o čosi menej – len 43. Mrazivé počasie zdá sa neprekáža konzumentom alkoholických nápojov na verejných a dúšok lacného vína priamo z plastikovej fľašky vychutnávalo 53 priestupcov. Vyskytli sa aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi a tých bolo 17, ale aj prvé „lastovičky“ porušujúce všeobecne záväzné nariadenie hlavného mesta o zákaze používania zábavnej pyrotechniky.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo opäť na Námestí SNP a to 57. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel namontovali hliadky mestskej polície  510 krát a vozidlá priestupcov odtiahli v 180 prípadoch.

K pacientke sa dostali záchranári po rebríku

V stredupäť minút po desiatej hodine dostali dúbravskí mestskí policajti informáciu, že z bytu na siedmom podlaží na ulici Pod záhradami počuť volanie o pomoc. Vchodové dvere do bytu ale boli istené dvomi bezpečnostnými zámkami. Volanie zrazu stíchlo, preto lekár rýchlej zdravotníckej pomoci rozhodol o potrebe okamžitého otvorenia bytu v záujme záchrany života neznámej ženy. To však na miesto dorazili aj hasiči s výškovou technikou. Otváranie bytu v tomto prípade by bolo zdĺhavé, preto vysunuli rebrík a cez pootvorené vetracie okienko sa dostali do bytu. Chýbali však kľúče od neho, preto sa k pacientke po rebríku dostal aj lekár. Ten staršej žene na mieste poskytol prvú pomoc a záchranári ju neskôr odviezli na ošetrenie do nemocnice.

Prečo nechodili električky

O ich výpadok sa postaral vodič osobného Peugeotu s bratislavskými evidenčnými číslami v stredu popoludní. Ten si ťažkú hlavu s hľadaním parkovacieho miesta pre svoje autíčko nerobil a zaparkoval ho rovno na električkových koľajniciach. Vôbec ho zrejme netrápila skutočnosť, že aj vďaka tomuto netradičnému spôsobu zaparkovania na čas dojazdili električky smerujúce na Obchodnú ulicu po Radlinského ulici. Na parkovaní nezodpovedný vodič značne prerobil, pretože jeho autíčko putovalo na odťahovacom aute na Bazovú ulicu.

Bezdomovci po sebe aj poupratovali

V pondelok neskoro večer dali o sebe vedieť ľudia bez strechy nad hlavou, ktorí si urobili spoločné ležovisko pod oknami bytov na Osuského ulici. Z okolia sem podonášali staré matrace a pred spaním sa výdatne potužovali dávkami alkoholu. Prázdne fľaše prirodzene porozhadzovali po okolí, no neporiadok, ktorý takto spôsobili museli neskôr po zásahu hliadky mestskej polície poupratovať. Matrace a fľaše putovali do kontajnerov a bezdomovci sa potom pobrali do tmavých petržalských ulíc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.