Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2008

Dátum: 14.10.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 6. októbra do 12. októbra 2008 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 2135 udalostí. Medzi nimi bolo aj 198 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli zistené priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 716. Niektorí motoristi neváhali a napriek tomu, že nemajú oprávnenie parkovať na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov, svoje vozidlá jednoducho zaparkovali práve tu. Za tieto priestupky ich pochopiteľne sankcie neminuli podobne ako v prípadoch, kedy vodiči svoje vozidlá zaparkovali na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, pre ktorých sú tieto miesta vyhradené a týchto porušení bolo 100.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky MsP 18 priestupkov, 13 prípadov súviselo s rušením nočného pokoja. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do týždňovej štatistiky 142 krát, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 12 predávajúcich.

Značnú časť priestupkov tvorili aj priestupky týkajúce sa čistoty a poriadku a tých bolo 172. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 207 vodičov. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 156 priestupcov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 283 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky 22 porušení. Najviac priestupkov sa stalo na Račianskej ulici a to 50. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili hliadky MsP 535 krát a 204 vozidiel priestupcov skončilo po odtiahnutí na parkoviskách príslušných odťahovacích služieb.

Horiace autá na Dlhých Dieloch 

Najzávažnejší, ktorý bol mestskej polícii oznámený má dátum 12. október 2008. Niekoľko minút pred treťou hodinou ráno  bol telefonicky oznámený požiar motorových vozidiel parkujúcich na Tománkovej ulici v Karlovej Vsi na Dlhých dieloch. Horelo tu päť zaparkovaných vozidiel, pričom do boja s plameňmi sa pustili okamžite privolaní bratislavskí hasiči. Týmto požiarom sa horiace peklo nedeľňajšej noci ale neskončilo, pretože ani nie o tri ulice ďalej začali horieť plastikové kontajnery na odpad a od nich aj vozidlo Peugeot. Kto sa o plamene postaral nie je do týchto chvíľ jasné a prípadom sa ďalej zaoberajú vyšetrovatelia polície. Či išlo o vyrovnávanie si účtov a či nedeľňajšie plamene súvisia aj s požiarom iných vozidiel pred niekoľkými týždňami na tomto sídlisku, bude známe až po ukončení vyšetrovania.

Hľadaného Bratislavčana zadržala hliadka na Kramároch

Ešte v auguste tohto roku bolo vyhlásené pátranie po 44-ročnom Bratislavčanovi podozrivom zo spáchania trestného činu úverového podvodu. Hliadka mestskej polície tohto muža kontrolovala v nedeľu predpoludním na Klenovej ulici. V tomto prípade to bola políciou hľadaná osoba, čo potvrdili aj údaje z policajných evidencií. Skončil prirodzene na príslušnom policajnom oddelení, kam ho hliadka eskortovala.

Na Obchodnej ulici hrozilo vykoľajenie električiek

Znečistené koľajisko od vozidiel vyvážajúcich rôzny odpad zo stavby na Obchodnej ulici za istých okolností mohol byť príčinou vykoľajenia niektorej z prechádzajúcich električkových súprav. Na tento stav telefonicky upozornil mestskú políciu dispečer dopravného podniku. Jedna hliadok oznam na vzniknutú situáciu okamžite preverila. Zodpovedného pracovníka staveniska neminula prirodzene za znečistenie komunikácie bloková pokuta a stav, ktorý na ulici vychádzajúce vozidlá spôsobili bol daný okamžite do poriadku.

Spoločensky unaveného manžela odviezla domov jeho manželka

Nie je to denným pravidlom, aby si svojho manžela značne spoločensky unaveného zobrala priamo z ulice domov jeho manželka, ale aj také veci sa stávajú. Dôkazom toho môže byť nočné putovanie večernou Bratislavou 58-ročného muža. Nohy ho odmietli poslúchať na Bajkalskej ulici a zosunul sa k zemi. Lekárske ošetrenie tento pán odmietol a z ulice ho domov odviedla jeho manželka. S ňou sa ešte predtým telefonicky spojil operačný pracovník mestskej polície, ktorý prekvapenej manželke vysvetľoval, čo sa vôbec s jej manželom na ulici stalo.

Stratené kľúče sa napokon našli

V sobotu večer stratil na Beňadickej ulici kľúče od bytu 67-ročný dôchodca. Zrak mu už dobre neslúži, zastavil preto prechádzajúci hliadku mestskej polície a požiadal ju o pomoc. Policajti onedlho kľúče v tráve v lúčoch bateriek našli a odovzdali šťastnému mužovi, ktorý už ani nedúfal, že sobotňajšiu noc strávi vo svojom byte.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.10.2008 / 14.10.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.