Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2008

Dátum: 03.09.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 25. agusta do 31. augusta 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1746 udalostí. Medzi nimi bolo aj 195 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli niektoré previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a podobných porušení zistili a riešili jednotlivé hliadky 515. Na vyhradených parkovacích miestach pre zdravotne postihnutých spoluobčanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavilo 22 motoristov. Na parkovacích miestach bez vedomia vodičov, ktorým patria svoje vozidlá zaparkovalo 98 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 55 prípadov. Značne zastúpenou kategóriou priestupkov boli aj porušovania všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku a tých bolo 225. Majitelia psov štatistiku doplnili o 24 nových zistení.

Problém so zaparkovaním svojho vozidla na trávnatých plochách spočiatku vonkoncom nemalo 119 motoristov, no oznámenie o predvolaní na stanicu mestskej polície umiestnené za stieračom takto stojaceho vozidla vodičom napovedalo, že tento spôsob parkovania nie je povolený. Na verejných priestranstvách v hlavnom meste taktiež nie je povolená konzumácia alkoholických nápojov a vie to napokon aj 159 priestupcov, ktorí tento zákaz v priebehu týždňa porušili.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili mestskí policajti v sledovanom období 218 porušení. Najpriestupkovejšiu lokalitou sa stalo opäť Námestie SNP, kde riešili hliadky MsP 65 porušení. Blokovacie zariadenie si na vozidlách našlo 419 motoristov a 102 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Smrť v panelovom byte

V stredu predpoludním prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo mestskej polície 159 oznámila obyvateľka jedného z bytov na Nejedlého ulici, že z bytu nad ňou ju jej sused vytápa. Hliadka toto oznámenie okamžite preverila, z bytu nad oznamovateľkou sa ale šíril nepríjemný zápach. Preto hliadka o súčinnosť požiadala hasičov a za asistencie polície bol tento byt otvorený. V ňom bol nájdený bez známok života 51-ročný muž. Privolaný lekár na  tele nebohého  nezistil stopy vonkajšieho násilia, ktoré mohli spôsobiť jeho smrť. Tá bude známa až po vykonaní súdnej pitvy.

Vo vreciach  našťastie ľudské kosti neboli

Telefonát, ktorý nasmeroval hliadku MsP na Štítovú ulicu v Devíne dával tušiť, že pravdepodobne tragédia sa mohla stať aj v tento mestskej časti o deň neskôr. Podľa oznámenia tu mala totiž ležať na komunikácii plechová skriňa a z nej sa šíri nepríjemný zápach pripomínajúci rozkladajúce sa ľudské telo. O otvorení skrine jej obsah skutočne tvorili neznáme kosti a zvyšky mäsa zabalené v igelitových vreciach. Na  miesto  preto mestskí policajti privolali aj príslušníkov policajného zboru a tí po otvorení čiernych plastikových vriec potvrdili, že v tomto prípade sa nejedná o ľudské, ale zvieracie kosti. Tých sa tu niekto neznámy zbavil týmto netradičným spôsobom a tohto neznámeho asi vonkoncom nezaujímalo, že svojím nezodpovedným konaním mohol spôsobiť vážne zdravotné komplikácie okolitým záhradkárom, či zberačom druhotných surovín, pre ktorých kovová skriňa so zvyškami kostí mohla byť zaujímavým úlovkom.

Život diviaka ukončil výstrel zo služobnej zbrane

Svojím správaním v nedeľu predpoludním Bratislavčanov, ktorí so svojimi ratolesťami trávili letné predpoludnie v lesoparku neďaleko Železnej studienky ohrozoval mladý diviak. Že zviera môže byť besné napokon prezrádzala aj pena okolo jeho rypáka, ako aj jeho plachosť. Diviak zaútočil aj na hliadku mestskej polície, preto policajti po vykonaní všetkých bezpečnostných opatrení voči zvieraťu použili služobnú zbraň a výstrelom diviaka usmrtili. Toho na veterinárne vyšetrenie neskôr previezli pracovníci mestských lesov a až toto vyšetrenie dá definitívnu bodku za tým, či bol diviak besný, alebo nie.

Psík čakal na svojho pána takmer sedem hodín

V pondelok predpoludním niekto neznámy priviazal svojho psíka o bleskozvod pri Jednote na Stromovej ulici. Bez vody tam chlpáč čakal na svojho pána neuveriteľných sedem hodín a to na páliacom slnku. Hliadka mestskej polície k vyslabnutému psíkovi privolala pracovníkov Slobody zvierat a tí mu strechu nad hlavou poskytli vo svojom útulku na Poliankach.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.9.2008 / 3.9.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.