Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2009

Dátum: 29.11.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 23. novembra do 29. novembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2348 udalostí. Medzi nimi bolo aj 231 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých zistili a riešili jednotlivé hliadky mestskej polície 1521. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu zaparkovali svoje vozidlá štyria motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 21 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 27 krát. Majitelia psov do zásahov hliadok mestskej polície prispeli 47 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť  priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom 202 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 110 prípadov. Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 21 krát.

Na miestne úrady bolo zároveň nahlásených 17 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov. Fajčiari porušujúc zákon na ochranu nefajčiarov fajčiac cigaretu na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili v priebehu týždňa 34 krát.

Najviac priestupkov za sledované obdobie sa stalo na Antolskej ulici a to 51. Blokovacie zariadenia si na vozidlách našlo 756 motoristov a 165 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.      

Električka nechodila – tak rozbil jej zastávku

V sobotu krátko pred štvrtou hodinou rannou sa o rozruch na Trnavskom mýte postaral mladý muž. 19-ročný Bratislavčan si čas čakania na prvú rannú električku smerom do mesta krátil dosť netradične a to rozbíjaním sklenených tabúl na zastávke. Jeho správanie však neuniklo pozornosti jednej z hliadok mestskej polície a tá mládenca zadržala. Predviedla ho na stanicu v Ružinove. Akú dohru bude mať tento prípad, to bude známe až po vyčíslení škody, ktorú rozbitím sklenenej výplne mladý muž spôsobil.

V Dúbravke unikal plyn

Škoda a to pomerne vysoká mohla vzniknúť v stredu v bratislavskej Dúbravke. Viacerí občania telefonicky mestským policajtom nahlásili, že na parkovisku pri nákupnom stredisku Billa na Segnerovej ulici je cítiť plyn. Jedna z hliadok tento oznam okamžite preverila a na miesto privolala pracovníkov poruchovej služby plynární. Plynári únik plynu následne zastavili.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 30.11.2009 / 30.11.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.