Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2009

Dátum: 20.10.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 42. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 12. októbra do 18. októbra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1792 udalostí. Medzi nimi bolo aj 165 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené prípady však možno pripísať priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1172. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície v priebehu týždňa 16 priestupkov a na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 13 krát.

Majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat tieto porušili 18 krát. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 92 priestupcov. Spoločnú reč so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nevedelo nájsť sedem tiežpredajcov.

Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 29 motoristov a 13 priestupkov súviselo s nedodržaním stanovených záverečných hodín v niektorých reštauračných zariadeniach.

Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo počas týždňa 53 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili hliadky mestskej polície 7 krát.

Do štatistiky mestskej polície opäť prispeli aj fajčiari, ktorí v rozpore so zákonom na ochranu nefajčiarov fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy a to 42 krát. Na miestne úrady bolo nahlásených 15 vozidiel, ktoré vykazovali známky autovrakov.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že v sledovanom týždni sa najviac priestupkov stalo na Vajnorskej ulici a to 44. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili hliadky 633 krát a na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo 144 odtiahnutých motorových vozidiel.

Mládežníkom ani chladné počasie neprekážalo

Nočná kontrola, ktorú policajti mestskej polície vykonali v noci z piatku na sobotu v centre mesta potvrdila, že popíjajúcej mládeži na námestiach a v parkoch pri teplotách niečo málo nad tri stupne Celzia, kedy atmosféru nočnej Bratislavy ešte dotvárajú aj kvapky dažďa počasie vôbec neprekáža. Počas tejto noci hliadky prekontrolovali viacero lokalít, kde najčastejšie dochádza k narušovaniu verejného poriadku a porušovaniu VZN o zákaze konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – či už na Námestí Slobody, Mikulášskej ulici, Kollárovom a Šafárikovom námestí, v okolí Slavína, v Medickej záhrade a na Jakubovom námestí. V priebehu niekoľkých hodín zistili hliadky 43 mladých ľudí, ktorí porušili VZN či už o zákaze konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, ale aj o čistote a poriadku. Za tieto priestupky nasledovali blokové pokuty, pričom ich výška nie je zanedbateľná – až 33 eur.

Iskriace elektrické vodiče ohrozovali okoloidúcich

V dvoch prípadoch v 42. týždni  číhalo na ľudí nebezpečenstvo v podobne možného zásahu elektrickým prúdom. V utorok popoludní to bola elektrická rozvodňa na Kopčianskej ulici. Niekomu neznámemu sa na nej nepozdávali dvere a tieto vyvalil. V druhom prípade o deň neskôr na Žehrianskej ulici opäť v bratislavskej Petržalke pri škole vo večerných hodinách iskrenie trčiacich káblov zo zeme nenechalo Petržalčanov voči tomuto stavu ľahostajnými a telefonicky upozornili na vzniknutú situáciu policajtov mestskej polície. Tí miesto ohradili a aj v tomto prípade vyrozumeli pracovníkov poruchovej služby, ktorí dali vec do poriadku.

Plamene zničili kontajner

V stredu krátko po polnoci sa rozhorel jeden z kontajnerov na ulici Viktora Tegelhoffa v Novom Meste. Kto má oheň na svedomí nie je známe, plamene však skrotili bratislavskí hasiči, ktorých na miesto privolala jedna z hliadok mestskej polície.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.10.2009 / 20.10.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.