Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2010

Dátum: 15.11.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 8. novembra do 14. novembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2224 udalostí. Medzi nimi bolo aj 233 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené prípady však možno zaradiť priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto prípadov zistili a riešili hliadky mestskej polície v priebehu týždňa 1532. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia stáť tu zaparkovali svoje vozidlá štyria vodiči.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky MsP 10 prípadov. Majitelia psov nerešpektovaním zákona, prípadne všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov tieto porušili 27 krát. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 118 priestupcov.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 31 prípadoch. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 17 predávajúcich a 5 priestupkov súviselo s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín.

Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 27 motoristov. Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že v pešej zóne bratislavského Starého Mesta riešili hliadky MsP 12 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 98 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 6 krát a fajčiari porušujúc niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nedokážu zbaviť ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 41 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni riešili mestskí policajti na Námestí SNP a to 53. Blokovacie zariadenie si na svojich vozidlách našlo 699 motoristov a 216 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Páchateľa usvedčilo odlomené zrkadlo

V stredu krátko o 23.00 hod. sa na Osuského ulici v Petržalke dosť netradične zabával  neznámy muž. Tomu zrejme prekážali zaparkované motorové vozidlá a tak sa pustil do ich poškodzovania. Na jednej Škode Fabii stihol odlomiť spätné zrkadlo, na druhej škodovke toto poškodil. Stop jeho konaniu dala  až hliadka mestskej polície a podozrivý 32- ročný Bratislavčan všetko spočiatku zapieral. Prezradilo ho ale odlomené spätné zrkadlo, ktoré sa snažil pred zrakmi policajtov ukryť v detskom kočiariku. Na ďalšie doriešenie prípadu bol tento muž predvedený na príslušné policajné oddelenie.

Slobodu si chceli užiť v Bratislave

Traja chlapci vo veku 13 až 16-rokov ušli z reedukačného zariadenia pre mládež v Sološnici a slobodu si chceli užívať v hlavnom meste. Dostali sa do Záhorskej Bystrice a tu si ich v nedeľu nadránom všimla čakajúc na spoj mestskej hromadnej dopravy na Bratislavskej ulici hliadka mestskej polície. Ďalšie kroky chovancov už v sprievode policajtov smerovali do podobného zariadenia v Záhorskej Bystrici.

Agresívny pacient kopancami nešetril ani sanitku

V nedeľu odpadol 58-ročný muž z Rajeckej Lesnej v podvečerných hodinách  v centre mesta. Občania preto privolali k nevládnemu mužovi rýchlu zdravotnú pomoc. Po prvotnom ošetrení namiesto slov vďaky si z úst pacienta ale vypočuli zdravotníci oplzlé slová a nezostalo len pri nich. Po napádaní zdravotného personálu sa pacient pustil aj do sanitky a kopancom poškodil na nej dvere. Potom vzal nohy na plecia a rozbehol sa smerom k Námestiu SNP. V pätách mu však v tom čase bol okrem zdravotníka aj policajt mestskej polície a muža zakrátko zadržal. Vzhľadom k jeho agresivite skončili na jeho rukách putá a jeho ďalšia cesta viedla na obvodné oddelenie policajného zboru.

       

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.11.2010 / 16.11.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.