Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2011

Dátum: 13.11.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 7. novembra do 13. novembra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2240 udalostí. Medzi nimi bolo aj 273 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Bratislavčan s nabitou zbraňou ohrozoval ľudí

V utorok takmer na pravé poludnie vtrhol do realitnej kancelárie Bond reality sídliacej na križovatke Medenej a Kúpeľnej ulice v bratislavskom Starom Meste neznámy muž a s nabitou zbraňou začal ohrozovať ľudí nachádzajúcich sa vo vnútri kancelárie. Na jeho vyčíňanie ľudia upozornili mestských policajtov a tí okamžite zasiahli. Páchateľa zadržali v okamihu, kedy tento po rozbití vnútorných sklenených dverí chcel z kancelárie utiecť. Krátka zbraň Magnum 38 špeciál ktorou ohrozoval ľudí mu na úteku vypadla priamo v kancelárii. Zadržaného  61-ročného Bratislavčana hliadka mestskej polície vzápätí odovzdala privolaným príslušníkom pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Bratislave.

Podozrivý muž si „schrúpol“ pod stromom

Prípadov, kedy mestskí policajti zasahujú pri tzv. spáčoch na uliciach prehnajúcich to s konzumáciou alkoholických nápojov je viac ako dosť. Do tejto kategórie však nemožno zaradiť ten, ktorý hliadka mestskej polície riešila v stredu popoludní na Heydukovej ulici. Pod stromom tu mal spať totiž neznámy muž javiaci známky požitia alkoholických nápojov. Pri nohách mal čiernu koženú tašku  a z nej vyčnievali veľké cvikacie kliešte. Vedľa tašky ležal na zemi navyše fotoaparát a ďalší bol v samotnej taške. Muž zbadajúc hliadku rýchlo vstal a dal sa na útek. Policajti ho ale zadržali o niekoľko metrov ďalej. Na čo mu boli cvikacie kliešte ako aj to, odkiaľ mal fotoaparáty nevedel odpovedať. Na ďalšie doriešenie prípadu 33-ročného Bratislavčana si na mieste prevzala hliadka policajného zboru.

Dvaja bratia sa oddávali marihuane

V pondelok predpoludním pri brehoch jazera Malý Draždiak v Petržalke sa podozrivo správali dvaja neznámi muži. Skrývali sa za stromami a pritom fajčili fajku. Zápach látky ktorú fajčili, ako aj spôsob akým to robili pripomínal užívanie návykových látok. Z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu preto pristúpila hliadka mestskej polície ku kontrole týchto osôb. Prvotné podozrenie hliadky sa vzápätí aj potvrdilo. Jeden z bratov navyše skrýval v ponožke vrecúško s obsahom neznámej sušenej rastliny. Oboch si na mieste prevzala hliadka policajného zboru.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.11.2011 / 14.11.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.