Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2016

Dátum: 13.12.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 49. týždni 2016

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 5. decembra do 11. decembra 2016 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1516 udalostí. Medzi nimi bolo aj 320 takých, ktoré po preverení priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1041. V troch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bol ľahostajná pre 45 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 9 krát. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo päť predávajúcich.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 18 priestupkov týkajúcich sa nedodržania stanovených prevádzkových hodín a riešili 13 prípadov obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 14 krát.

V priebehu týždňa boli na príslušné úrady nahlásené tri poškodenia dopravných značiek a dve staré vozidlá.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 664 krát a 133 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov počas týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí SNP a to 29.

Podchladený muž skončil na nemocničnom lôžku

Všímavosť náhodného občana v Záhorskej Bystrici v stredu ráno zachránila život 42-ročnému mužovi. Ten prechádzal poľom neďaleko ulice Jozefa Vachovského pričom spadol a viac sa nedokázal postaviť. O udalosti preto okamžite informoval telefonicky mestských policajtov. Tí muža v poli našli. Nehýbal sa a ani s hliadkou nekomunikoval. Navyše bol značne podchladený. Na miesto boli preto privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci. Do ich príchodu hliadka mestskej polície poskytla mužovi nevyhnutnú prvú predlekársku pomoc a masážou srdca ho oživovala. Záchranári následne muža previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Kontrola v podchode i parčíku

Na okolie Račianskeho a Trnavského mýta upriamili v stredu 7. decembra popoludní svoju pozornosť hliadky mestskej polície v Bratislave v rámci špeciálnej kontroly. Kontrola bola zameraná na pátranie po hľadaných osobách, kontrolu dodržiavania všeobecne záväzných nariadení  na úseku čistoty a poriadku a zákazu požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.  Policajti skontrolovali desať osôb, pričom v dvoch prípadoch boli zistené a riešené dva priestupky nepovolenej konzumácie alkoholických nápojov v parčíku na Račianskom mýte. 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.12.2016 / 14.12.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.