Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2017

Dátum: 27.11.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 47. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 20. novembra do 26. novembra 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1691 udalostí. Medzi nimi bolo aj 322 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1203. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 51 ľudí. Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v troch prípadoch.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 15 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach MHD porušili 26 krát. Prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 8 krát.

Počas týždňa mestskí policajti zistili aj sedem priestupkov súvisiacich s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín. Na príslušné úrady boli nahlásené štyri nové nelegálne skládky, štyri staré vozidlá a dva prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 750 krát a 135 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 86 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Trnavskej ceste.

Rušná noc pri "Pentagone"

Na noc zo soboty na nedeľu len tak skoro nezabudnú dvaja 18 a 24 roční Bratislavčania. Tých krátko pred polnocou na Stavbárskej ulici so zbraňou začal bezdôvodne ohrozovať neznámy muž. Ten zahalený kapucňou k nim pristúpil pri unimobunke strážnej služby. Poškodení v obave o svoje životy sa rozbehli smerom k stanovišťu, kde v tom čase vykonávala službu kynologická hliadka mestskej polície. Tá na oznam okamžite zareagovala a rozbehla sa za podozrivou osobou. Neznámy muž sa dal na útek, to už ale na miesto prichádzali aj hliadky Policajného zboru. Krátko pred polnocou bol, ako sa neskôr ukázalo 27-ročný Bratislavčan zadržaný hliadkou mestskej polície a Policajného zboru na Hradskej ulici. Pri osobnej prehliadke bola u podozrivej osoby nájdená plynová pištoľ, zásobník a 5 nábojov. Podozrivý Bratislavčan bol následne predvedený na najbližšie oddelenie PZ.

Zlodej nákladnej Avie je zatiaľ neznámy

V nedeľu nadránom počas obchádzkovej služby spozorovala hliadka mestskej polície zvláštne zaparkovanú zelenú nákladnú Aviu na Tomášikovej ulici. Okno na pravých dverách vozidla bolo otvorené a pohľad do kabíny auta prezrádzal, že niekto ho štartoval bez použitia štartovacieho kľúčika. Kábliky v spínacej skrinke boli totiž povytŕhané. Po zlodejovi pátrajú príslušníci Policajného zboru, ktorí si prípad na mieste prevzali.

Prekážali mu smetné nádoby?

Počas víkendu zasahovali mestskí policajti aj na Hlavnom námestí. Krátko po polnoci tu začal rozkopávať odpadkové nádoby ako sa ukázalo 27-ročný Bratislavčan. Policajti jeho „aktivitu“ ohodnotili 30 eurovou blokovou pokutou. Podobne dopadol aj rovnako starý Francúz, ktorý akosi nevedel pochopiť, že múry historických budov Starého Mesta neslúžia ako miesta, kde je možné vykonávať malú potrebu.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.11.2017 / 28.11.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.