Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2017

Dátum: 05.10.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 25. septembra do 1. októbra 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1333 udalostí. Medzi nimi bolo aj 283 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale boli priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 842. V jednom prípade hliadke mestskej polície občania odovzdali nájdené osobné doklady a v dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 8 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 87 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 16 krát. Desať priestupkov sa týkalo nedodržania stanovených prevádzkových hodín a päť nepovoleného ambulantného predaja.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 24 ľudí a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili  5 krát. Fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy porušili 9 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 498 krát a 122 motoristov si muselo po odtiahnuté vozidlo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 68 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Námestí Slobody.

Vandali skončili na polícii

Svoju silu na sklenenej výplni kaviarne Mondieu  v centre hlavného mesta si vo štvrtok krátko po štvrtej hodine rannej vyskúšali traja 19 až 21 roční cudzinci. Tí do Bratislavy zavítali z Californie, Austrálie a Rakúska. Z ich strany stačilo málo a črepiny rozbitého skla zasypali v priebehu niekoľkých sekúnd Panskú ulicu. O vyčíňaní neznámych cudzincov sa zakrátko telefonicky dozvedeli aj mestskí policajti. Podľa  opisu oznamovateľa ani nie desať minút po spáchaní tohto skutku všetkých troch hliadka mestskej polície zadržala v blízkosti Mosta SNP. Zvyšok noci všetci traja strávili na príslušnom policajnom oddelení.

Telefón sa napokon našiel

Majiteľke strateného mobilného telefónu sa začiatkom týždňa skutočne muselo uľaviť. Možno už ani nedúfala, že si z neho opäť zavolá. Náhodní okoloidúci, ktorý tento telefón našli v centre mesta ho však odovzdali kynologickej hliadke mestskej polície, ktorá v tom čase vykonávala službu na Primaciálnom námestí. V priebehu niekoľkých minút sa na mobile ozvala jeho majiteľka a tá si ho neskôr s úsmevom na tvári od kynológov aj prevzala.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.10.2017 / 5.10.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.