Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zadržali sme muža podozrivého z ublíženia na zdraví (zásahy hliadok 10. - 16. januára)

Dátum: 19.01.2022
Autor: Barbora Krajčovičová
Zadržali sme muža podozrivého z ublíženia na zdraví (zásahy hliadok 10. - 16. januára)

Mestskí policajti počas druhého januárového týždňa poskytovali pomoc uzimeným ľuďom, ale aj zranenému mužovi v centre mesta. Zasahovali sme aj pri podozrení z trestného činu.

V uplynulom týždni sme riešili takmer 2 000 udalostí. Prevládali dopravné porušenia, ktorých bolo celkom 1 033. V štatistike ani tentokrát nechýbajú priestupky proti verejnému poriadku, nepovolená konzumácia alkoholu na verejnosti, nerešpektovanie stanovených prevádzkových hodín v podnikoch, ale napríklad aj prípady poškodzovania verejnej zelene či realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času.

Najviac porušení v minulom týždni evidujeme zo Znievskej ulice v Petržalke, kde sme ich zistili 46. V 6 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 1 prípade so Slobodou zvierat.

Zachraňovali sme podchladené osoby

Mrazivé dni a predovšetkým noci prinášajú mnoho nástrah. Petržalskí mestskí policajti našli napríklad v stredu večer podchladeného muža, ktorému hrozilo zmrznutie. Do príchodu pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci ho zabalili do izotermickej fólie a monitorovali jeho stav.

269808695_4327980483973732_1451073026506562985_n_(Vlastné)Záchranári pacienta previezli na ošetrenie do nemocnice. Foto: Mestská polícia Bratislava

O deň neskôr, počas nočnej služby, pomáhali kolegovia z Ružinova zas uzimenej a uplakanej pani na Mierovej ulici. K nej nás privolali všímaví ľudia, za čo im patrí veľká vďaka. Aj v tomto prípade si premrznutú ženu prevzali zdravotníci.

IMG-20220118-WA0002_(Vlastné) Podchladenú ženu hliadka prikryla izotermickou fóliou. Foto: Mestská polícia Bratislava

Mestskí policajti boli nablízku a poskytli mu prvú pomoc

Hneď v úvode týždňa, v pondelok podvečer, na Františkánskej ulici zakopol približne 80-ročný muž o zlomený liatinový kolík a v dôsledku pádu si poranil hlavu. Na mieste sa nachádzala naša hliadka zo Starého Mesta, ktorej členovia muža ošetrili. Policajti sa navyše dozvedeli, že zranený starček trpí hemofíliou a ochorením srdca, preto bola prostredníctvom  operačného pracovníka vyrozumená aj rýchla zdravotná pomoc. Záchranári muža previezli na ošetrenie do nemocnice. O udalosti sme vyrozumeli aj správcu komunikácie so žiadosťou, aby zlomený stĺpik odstránil.  

Informoval nás o zranenom mužovi, následne sa priznal, že zranenia mu spôsobil on sám

V noci zo soboty na nedeľu prišiel na našu stanicu na Obchodnej ulici oznamovateľ, ktorý tvrdil, že na ulici leží zranený muž. Hliadka Útvaru zásahovej jednotky a kynológie okamžite vyrazila na miesto. Tam skutočne našla nehybne ležiaceho muža, ktorý masívne krvácal z hlavy. Kolegovia mu zastavili krvácanie, uložili ho do stabilizovanej polohy a počkali na príchod privolanej záchranky.

Oznamovateľ, ktorý bol pri zásahu mestských policajtov po celý čas prítomný, sa náhle priznal, že mal so zraneným mužom najprv slovný a neskôr aj fyzický konflikt, počas ktorého ho udrel. Ten v dôsledku silného úderu spadol na zem a poranil si hlavu. Podozrivého muža preto hliadka mestskej polície obmedzila na osobnej slobode a predviedla ho na stanicu.

Na mieste sa nachádzal aj svedok celej udalosti, ktorý dobrovoľne podal svoju svedeckú výpoveď. Vzhľadom na to, že vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví, bol útočník následne odovzdaný do rúk príslušníkov Policajného zboru.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.