Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zadržali sme dvoch zlodejov a pomohli mužovi v ťažkostiach (zásahy hliadok 13. - 19. decembra)

VIDEO Facebook
Dátum: 21.12.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Zadržali sme dvoch zlodejov a pomohli mužovi v ťažkostiach (zásahy hliadok 13. - 19. decembra)

Bratislavským mestským policajtom sa v uplynulom týždni podarilo zadržať dvoch zlodejov priamo pri krádeži. Asistovali aj pri dvoch dopravných nehodách a pomohli mužovi, ktorý po nešťastnom páde zostal uväznený vo svojom byte.  

Z celkového počtu zistených a riešených udalostí, ktorých bolo cez 1 700 sa ako napriestupkovejšia ukázala aj tentokrát oblasť dopravy. Hliadky mestskej polície pomerne často riešili priestupky proti občianskemu spolunažívaniu, nedodržiavanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, priestupky proti verejnému poriadku, ale napríklad aj prípady nepovolených pouličných aktivít. Do štatistiky pribudli vo väčšom množstve aj prípady nepovoleného fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, ako aj realizácia stavebných prác bez príslušných povolení.

Počas minulého týždňa sme v uliciach mesta objavili 10 vrakov vozidiel, ale aj nelegálne skládky odpadu, ktorých bolo 6. Všetky sme nahlasovali na príslušné úrady, rovnako ako 3 poškodené dopravné značky. Najvyšší počet priestupkov evidujeme z Majerníkovej ulice v Karlovej Vsi, zistili sme ich tam celkom 29. S pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci sme spolupracovali 8-krát a v 1 prípade aj so Slobodou zvierat.

Zlodejov sme prichytili priamo pri čine

V stredu smerovala dúbravská policajná hliadka, na základe prijatého oznamu, k bývalému prejazdu pri nemocnici Rázsochy. Tam malo totiž, podľa slov oznamovateľa, dochádzať ku krádeži bezpečnostného kovového dialničného zábradlia. Kolegovia na mieste zadržali dve osoby, ktoré zábradlie rozoberali a demontované časti následne prekladali do vozidla, ktoré bolo odparkované obďaleč. Jednalo sa o dvoch mužov vo veku 70 a 35 rokov. Vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu sme oboch páchateľov odovzdali do rúk kolegov zo štátnej polície.

IMG-20211221-WA0000_(Vlastné) Zlodeji si chceli prilepšiť krádežou. Foto: Mestská policia Bratislava

Za dverami bytu ležal nevládny muž

V utorok sme na našej núdzovej linke 159 prijali oznámenie o tom, že jeden z obyvateľov bytového domu na Námestí Biely kríž sa už dlhšie neozýva svojej rodine. Ihneď na adresu vyrazila hliadka z Okresného veliteľstva Bratislava III. Kolegovia sa mu snažili dozvoniť, ale v byte bolo ticho, nikto nereagoval. Jeho známy, ktorý bol zároveň aj nahlasovateľom nám ozrejmil, že mužova manželka je hospitalizovaná v nemocnici na Kramároch. Policajti sa preto presunuli za ňou a vypýtali si kľúče od bytu, aby sa doň mohli dostať. Vtedy však ešte netušili, že v zámku z vnútornej strany dverí je kľúč. Spoločne s hliadkou Policajného zboru, ktorá sa na miesto medzičasom dostavila, preto privolali zámočníka. Tomu sa dvere bez poškodenia podarilo otvoriť. Na zemi bezvládne ležal muž. Policajti mu okamžite poskytli pomoc a zároveň privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci. Sanitkou bol preverený do nemocnice. Mestskí policajti byt v prítomnosti záchranárov a kolegov z Policajného zboru pred odchodom uzamkli a kľúče odovzdali späť manželke dotyčného pána.

Asistovali sme pri dvoch dopravných nehodách

Dúbravskí policajti boli ako prví na mieste dopravnej nehody na ulici Schneidera Trnavského. Jednalo sa o zrážku osobného automobilu a vozidla mestskej hromadnej dopravy. Našťastie v autobuse sa nikto z cestujúcich nezranil a šofér auta utrpel po havárii šok. To sa však nedá povedať o nedeľnej tragickej dopravnej nehode, pri ktorej, nanešťastie, vyhasol jeden ľudský život. Na Ružinovskej ulici, na jednom z priechodov pre chodcov, došlo k stretu auta s chodcom. Vzhľadom na to, že na ceste sa nachádzali záchranári, ktorí zraneného chodca oživovali, naša hliadka bola požiadaná zo strany príslušníkov dopravnej polície o súčinnosť pri usmerňovaní dopravy, aby nedošlo k prípadnej ďalšej dopravnej kolízii.

IMG-20211221-WA0005_(Vlastné) Hliadka mestskej polície bola pri dopravnej nehode v Dúbravke ako prvá. Foto: Mestská polícia Bratislava

 IMG-20211221-WA0001_(Vlastné) Rozbité dvere autobusu. Nikomu z cestujúcich sa však našťastie nič nestalo. Foto: Mestská polícia Bratislava

Navštívili sme budovu Stare pošty v Dúbravke

Členovia Útvaru zásahovej jednotky a kynológie a ich kolegovia z Dúbravky navštívili v rámci preventívno-bezpečnostnej akcie schátranú budovu bývalej pošty na Saratovskej ulici. Viac informácií a fotografií sme priniesli v tomto článku

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.