Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mestskí policajti prichytili mladíka, ako šoféroval bez vodičáku (zásahy hliadok 26.7. - 1.8. 2021)

VIDEO Facebook
Dátum: 05.08.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Mestskí policajti prichytili mladíka, ako šoféroval bez vodičáku (zásahy hliadok 26.7. - 1.8. 2021)

Počas 30. týždňa sme pomohli žene so zdravotnými problémami. Nebolo to však všetko. Riešili sme aj prípad obnaženého muža kúpajúceho sa vo fontáne, ako aj mladíka, ktorý šoféroval bez vodičáku.

Udalostí, ktoré sme v uplynulom týždni zaznamenali bolo takmer 1300. Pokiaľ ide o skladbu priestupkov, najviac sme ich riešili na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. K čistote a poriadku na verejných priestranstvách pristupovalo s ľahostajnosťou 10 ľudí a nezaostávali ani priestupky na úseku verejného poriadku, ktorých bolo celkom 19. Ďalej to boli priestupky v súvislosti s nerešpektovaním ustanovení zákona o lesoch, riešilo sa najmä nepovolené parkovanie vozidiel na lesných pozemkoch. V týždni hliadky mestskej polície riešili napríklad aj prípady nedodržiavania stanovených záverečných hodín v podnikoch, znečisťovanie verejných priestranstiev odpadom, ako aj priestupky  súvislosti s nedodržiavaním ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov. Najviac priestupkov sme zaznamenali na Ulici Odbojárov v Novom Meste, odkiaľ evidujeme celkom 35 porušení. K 5 prípadom privolávali mestskí policajti zdravotníkov, k 1 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 1-krát spolupracovali so Slobodou zvierat.

Pomoc žene s náhlymi zdravotnými problémami

Mestskí policajti riešili hneď v úvode týždňa v centre mesta prípad, kedy bolo potrebné žene s tetanickým záchvatom poskytnúť prvú predlekársku pomoc. Policajti ju uložili do stabilizovanej polohy a zároveň privolali posádku rýchlej zdravotnej pomoci. Do príchodu záchranárov ženu udržiavali v pokoji a monitorovali jej zdravotný stav.

pomoc_ženePráca mestských policajtov je rôznorodá. Foto: Mestská polícia Bratislava

Muž si zrejme „pomýlil“ bratislavskú fontánu s nudaplážou...

V piatok popoludní mestskí policajti, ktorí zabezpečovali verejný poriadok v rámci protestného zhromaždenia na Hodžovom námestí, pomáhali dostať sa von z fontány obnaženému mužovi, ktorý sa v nej rozhodol okúpať. Vytiahnuť muža z fontány nebolo jednoduché, aj vzhľadom na to, že bol pod značným vplyvom alkoholu. Mestským policajtom sa to ale napokon úspešne podarilo. Následne bol odovzdaný hliadke Policajného zboru SR. Tá ho eskortovala na príslušné policajné oddelenie. Jednalo sa o 35-ročného Bratislavčana.

Policajti Mestskej polície Bratislava absolvovali školenie v súvislosti s novým informačným systémom pre obsluhu linky 159. Informačný systém prepojí v reálnom čase všetky zložky Integrovaného záchranného systému, Policajného zboru a mestskej polície. Nasadením informačného systému v práve budovanom operačnom centre mestskej polície sa Bratislava stane unikátna v tom, že všetky zložky budú používať rovnaký systém, vďaka ktorému budú schopné zdieľať informácie. Tým sa radikálne zmení reakčný čas jednotlivých zložiek, zefektívni sa ich práca a odbúra sa opakované vyťažovanie oznamovateľov udalostí.

školenie_1Bratislava bude mať čoskoro nové a výnimočné operačné stredisko pre mestskú políciu. Foto: Mestská polícia Bratislava

Z toho, že nemá vodičák si ťažkú hlavu nerobil

Kynológovia z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie si v noci na Obchodnej ulici všimli čiernu Kiu, ktorá nemala povolenie na vjazd do pešej zóny. Nebolo by to nič neobvyklé, keby počas riešenia priestupku policajti nezistili, že šofér vozidla má len sedemnásť rokov a nemá vodičské oprávnenie. Mladík navyše javil známky požitia omamných a psychotropných látok. V aute sa našlo aj niekoľko cudzích dokladov. Prípad si prevzal Policajný zbor SR.

zásah_ObchodnáŽiaľ aj takýchto ľudí stretávame v uliciach hlavného mesta. Foto: Mestská polícia Bratislava.

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.