Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hasičov sme privolávali k spadnutým stromom, záchranárov zas k rozličným zdravotným problémom či zraneniam (zásahy hliadok 19. - 25. júla 2021)

VIDEO
Dátum: 28.07.2021
Autor: Mgr. Peter Borko
Hasičov sme privolávali k spadnutým stromom, záchranárov zas k rozličným zdravotným problémom či zraneniam (zásahy hliadok 19. - 25. júla 2021)

Počas 29. týždňa sme k spadnutým či nebezpečne nalomeným stromom privolávali hasičov. Vo zvýšenej miere zároveň dohliadame na verejný poriadok v okolí obnovených verejných toaliet v Petržalke. 

Celkový počet udalostí, ktoré sme v minulom týždni zaznamenali sa vyšplhal k číslu 1460. Opäť nad ostatné skupiny priestupkov vyčnievali tie spáchané na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Bolo ich celkom 907. V štatistike však svieti aj nemalé číslo, v súvislosti s nepovolenou konzumáciou alkoholu na verejnosti. Týchto prípadov riešili hliadky mestskej polície 24. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 18 ľuďom.

Do popredia sa dostávajú opäť nielen prípady nerešpektovania zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, ale aj prípady v súvislosti neplnením si povinností zo strany majiteľov psov počas venčenia ich štvornohých miláčikov. Mestskí policajti sa počas týždňa zaoberali napríklad aj riešením nedodržaním stanovených záverečných hodín v podnikoch, neporiadkom v okolí kontajnerových stojísk, ale aj porušeniami ustanovení zákona o lesoch.

Kukučínova ulica bola znova tou, kde naše hliadky zistili najviac priestupkov, bolo ich celkom 43. Spoluprác s inými zložkami bolo hneď niekoľko, v 7 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, 3 krát s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a 2 krát to bola spolupráca s pracovníkmi Slobody zvierat.

Prítomnosť zdravotníkov ako aj hasičov si vyžadovali rôzne prípady

Pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci mestskí policajti privolávali k rozličným udalostiam, od rozbitej hlavy, cez náhle zdravotné ťažkosti staršieho muža, až po prípad, kedy bolo potrebné poskytnúť pomoc tehotnej žene. Hasičov vyrozumievali napríklad v prípade spadnutého stromu na cyklocestičke na Devínskej ceste. Obdobný prípad sa odohral aj v Ružinove, kde suchý nalomený konár Topoľa ohrozoval okoloidúcich ľudí, no a do tretice to bol spadnutý strom na Páričkovej ulici, ktorý poškodil aj jedno z vozidiel v jeho blízkosti. Hasiči si s popadanými či nebezpečne nalomenými stromami hravo poradili.

Rýchla_zdravotná_pomoc

Dlhodobo nepoužívané verejné toalety v Sade Janka Kráľa sa pred časom dočkali svojej obnovy a aktuálne už opäť slúžia verejnosti. Zmodernizované toalety v známom a mnohými ľuďmi vyhľadávanom petržalskom parku patria medzi viaceré objekty, na ktoré dohliada mestská polícia. V súčasnosti sú pod zvýšeným dohľadom mestských policajtov z Okresného veliteľstva Bratislava V. Toalety, ale aj priestor okolo nich je snímaný viacerými kamerami, ktoré sa nachádzajú v ich tesnej blízkosti. Objekt je napojený aj na pult centrálnej ochrany. V prípade akéhokoľvek narušenia verejného poriadku sú hliadky mestskej polície pripravené okamžite zasiahnuť. V budove sa nachádza aj takzvané núdzové tlačidlo, ktorým je nás v prípade hroziaceho nebezpečenstva možné privolať. Veríme však, že k situácii, kedy by bolo potrebné núdzový gombík skutočne stlačiť, nikdy nepríde.

Verejné_toalety_Sad_Janka_Kráľa

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.