Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Grafity - umenie alebo vandalizmus

Dátum: 05.10.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Grafity - umenie alebo vandalizmus

Pre základné školy ponúkame preventívny projekt zameraný na boj proti nelegálnemu grafity.

Pre základné školy ponúkame preventívny projekt zameraný na boj proti nelegálnemu grafity.
 
 
 

V rámci projektu Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy „V školách o grafity“ navštevujeme žiakov druhého stupňa základnej školy a diskutujeme o tom, či sú grafity umenie alebo vandalizmus. Žiaci majú k dispozícii rôzne zábery grafity a diskutujú, či takéto aktivity prispievajú k skrášľovaniu mesta alebo naopak, naše okolie poškodzujú. Príslušníci mestskej polície žiakom vysvetľujú, že nelegálne grafity sú trestným činom poškodzovania cudzej veci a za tento hrozí trest odňatia slobody.

Mestská polícia pri riešení problematiky nelegálnych grafity úzko spolupracuje aj s Krajským riaditeľstvom policajného zboru v Bratislave. Na úrovni Magistrátu hl. mesta SR bola zriadená komisia na riešenie problematiky grafity. Jej úlohou je vyhodnocovať podnety, informácie a vývoj problematiky v hlavnom meste. Ak máte záujem o takéto prednášky kontaktujte nás e-mailom na adrese hovorca@mp.bratislava.sk a dohodnite si s nami termín prednášky. 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.10.2016 / 5.10.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.