Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2018

Dátum: 01.01.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Aj posledný týždeň uplynulého roka bol pre mestských policajtov čo sa zásahov týka zaujímavý. Pomáhali 60-ročnému Bulharovi, ale aj staršej pani na Vajnorskej ulici.

Mestskí policajti pomohli 60-ročnému Bulharovi

Služby mestských policajtov počas vianočných sviatkov bývajú o čosi pokojnejšie ako po iné dni. Tá stredajšia však pre kynologickú hliadku takáto nebola. Krátko popoludní totiž spozorovali ležiac na zemi neďaleko zastávky mestskej hromadnej dopravy na Majerskej ulici vtedy ešte neznámeho muža. Bol v bezvedomí. Kynológovia preto okamžite pristúpili k jeho oživovaniu a na miesto privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Neznámeho muža uložili do stabilizovanej polohy a nakoľko javil aj známky podchladenia, jeho telesnú teplotu udržiavali pomocou termofólie, ktorou ho prikryli. Záchranári následne 60-ročného bulharského občana previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Volanie o pomoc našťastie počuli susedia

Jedna z hliadok mestskej polície zasahovala v sobotu popoludní na Vajnorskej ulici. Z jedného z bytov na prvom podlaží podľa oznámenia na číslo 159 bolo počuť volanie o pomoc. Do bytu sa však nedalo vchodovými dverami dostať. Nepodarilo sa to ani pomocou kľúča od vchodových dverí, ktorý mali so sebou príbuzní 62-ročnej ženy trpiacej zdravotnými problémami žijúcej v tomto byte osamotene. Tí na Vajnorskú ulicu prišli tiež.
Mestskí policajti preto na miesto privolali príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ako aj pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Hasiči sa do bytu dostali cez pootvorené vetracie okienko a záchranári na mieste následne poskytli tejto žene prvú pomoc.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.1.2019 / 2.1.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.