Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2018

Dátum: 25.09.2018
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2018

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 17.septembra do 23.septembra preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1501 udalostí. Medzi nimi bolo aj 350 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1031. Mestská polícia v 2 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 3 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru, v 1 prípade so slobodou zvierat a v jednom s príslušníkmi Policajného zboru Slovenskej republiky.

Priestupku proti verejnému poriadku sa dopustilo celkom 11 ľudí, čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 26 ľudí. V 6 prípadoch hliadky mestskej polície zistili a riešili nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 2 prípadoch zistili mestskí policajti nepovolené exteriérové sedenie a v 10 prípadoch nedodržanie stanovených záverečných hodín. V 10 prípadoch riešili porušenie zákona o ochrane nefajčiarov, v 5 prípadoch nepovolené pouličné aktivity, v 3 prípadoch obťažovanie osôb a v 1 prípade rušenie nočného pokoja.

Na príslušné úrady mestská polícia nahlásila 4 staré vozidlá a 4 prípady poškodenia dopravných značiek.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 600 prípadoch a 143 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Františkánskom námestí , odkiaľ evidujeme celkom 43 priestupkov.

Podozrenie z trestného činu výtržníctva

Oznámenie o podozrení zo spáchania trestnej činnosti mestskí policajti prijali prostredníctvom linky 159 uplynulý týždeň v utorok vo večerných hodinách. Jeho hodnovernosť hliadky mestskej polície preverili a na mieste zistili, že v blízkosti trhoviska na Rustaveliho ulici v bratislavskej Rači prišlo po strete 2 vozidiel k bitke medzi ich vodičmi. No a keďže po preverení a zistení situácie na mieste bolo zjavné, že v danom prípade ide o podozrenie z trestného činu, naše hliadky v súlade so zákonom privolali na miesto príslušníkov Obvodného oddelenia PZ Rača, do kompetencie ktorých ďalšie konanie vo veci spadá.

Kuriózny prípad na Hviezdoslavovom námestí

Bratislavskí mestskí policajti absolvovali v nedeľu večer výjazd k jednému netradičnému prípadu. Privolaní boli na Hviezdoslavovo námestie, kde ostal za mrežami verejnej toalety uväznený turista z Poľska. Vyslobodili ho napokon príslušníci hasičského a záchranného zboru, ktorých po preverení oznámenia na miesto mestskí policajti zavolali.

 
Kontakt: Mgr. Tatiana Kurucova
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 25.9.2018 / 25.9.2018

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.