Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 53. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 27. decembra 2004 do 2. januára 2005

Lúčenie so starým rokom bez problémov

V priebehu posledného kalendárneho týždňa predchádzajúceho roku sa do hlásení bratislavskej mestskej polície dostalo 1243 prípadov. Z celkového počtu zistených priestupkov -  361 tvorili priestupky na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 88 priestupkov smerovalo do oblasti verejného poriadku. Majitelia štvornohých miláčikov porušením nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat sa voči nim prehrešili 45 krát, v zóne s obmedzeným státím riešili hliadky 91 priestupkov. V pešej zóne ich zaznamenali o čosi menej a to 47. Silvester a príchod Nového roku predčasne oslavovalo odpaľovaním zábavnej pyrotechniky  42 nedočkavcov, žobráci sa svojou aktivitou prejavili v uliciach mesta osemkrát. Rovnaký počet priestupkov riešili hliadky v priebehu týždňa aj proti občianskemu spolunažívaniu. Blokovacie zariadenia sa ocitli na kolesách nesprávne zaparkovaných vozidiel 246 krát a najviac priestupkov v priebehu týždňa sa stalo na Námestí SNP a to 65.

Tulák bez vodidla

V stredu popoludní bez náhubku a vodidla pobehoval pri nákupnom centre Saratov statný psisko. Nemal pána, preto ho mestskí policajti chytili. To sa ale už nepozdávalo istému mužovi, ktorý sa voči takémuto zákroku ohradil. A mal aj prečo! Vysvitlo totiž, že pánom psieho tuláka je práve on. 32-ročný Bratislavčan za porušenie VZN týkajúceho sa podmienok držania psov prišiel tak o 500 korún.

Silvestrovská noc

Lúčenie sa s rokom 2004 a vítanie roka 2005 prebehlo v hlavnom meste bez väčším problémov. Mestskí policajti, ktorí spolu s príslušníkmi PZ a pracovníkmi SBS dohliadali na verejný poriadok, však menšie narušenia verejného poriadku zaznamenali. Tak napríklad na Hviezdoslavovom námestí po polnoci krotili skupinku mládencov, ktorí sa snažili strhávať vianočné osvetlenie, pomáhali hľadať deti, ktoré sa stratili rodičom v dave návštevníkov silvestrovských osláv, ratovali horiace smetné nádoby na Zelenej ulici, či zabezpečovali hasičov k požiaru reklamného pútača na Hlavnom námestí. Tento požiar pravdepodobne spôsobila neodborne odpálená zábavná pyrotechnika. Najzávažnejší prípad silvestrovskej noci sa ale stal krátko po jednej hodine v noci. Skupinka neznámych páchateľov, pravdepodobne skínov spôsobila rezné rany na krku jednému z oslavujúcich. Toho sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci previezla na ošetrenie do nemocnice. Pomocou kamerového systému sa podarilo policajtom mestskej polície identifikovať pravdepodobných útočníkov, prípadom sa začali zaoberať príslušní vyšetrovatelia.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.