Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 26. novembra do 2. decembra 2007

Prvenstvo v počte priestupkov si opäť udržalo Námestie SNP

V priebehu 48. kalendárneho týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1870 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 191 takých prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 857 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 79 priestupkov, ktoré súviseli s obsadením vyhradených parkovacích miest bez patričného povolenia. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 51 porušení.

Majitelia štvornohých miláčikov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky 30 krát. 163 prípadov sa týkalo porušení všeobecne záväzných nariadení o čistota a poriadku. Trávnaté plochy si ako miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 127 vodičov.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 185 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky MsP 58 porušení. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz nerešpektovalo 59 popíjajúcich, prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 24 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov zistili hliadky MsP na Námestí SNP a to 56. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili jednotlivé hliadky v 522 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 203 prípadoch.

Ukradnutý Mercedes skončil v Bratislave

V nedeľu predpoludním prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo mestskej polície 159 istá Bratislavčanka telefonicky upozornila na zaparkovaný Mercedes, ktorý už dlhší čas stál pred domom na Palkovičovej ulici. Pri preverovaní v policajných evidenciách podľa evidenčných čísiel vozidla bolo zistené, že toto auto pred časom niekto neznámy ukradol na strednom Slovensku. Kto sa s týmto Mercedesom doviezol do hlavného mesta nie je zatiaľ známe a na objasnení krádeže pracujú príslušné policajné zložky.

Nevládny muž ležal bez pomoci na zemi 

Jedna z hliadok mestskej polície v stredu krátko pred deviatou hodinou večer zasahovala na Múzejnú ulicu. Z chodby piateho podlažia bolo počuť volanie o pomoc. Hliadka po príchode do domu zistila, že tú potreboval 40-ročný bezvládny muž. Ten pred dverami bytu v ktorom býva so svojou matkou spadol z invalidného vozíka a sám sa už nedokázal do neho posadiť. Pri páde na betónovú dlážku sa našťastie nezranil,  policajti ho preto posadili opäť do vozíka a dopravili do bezpečia rodičovského bytu.

Opilec skončil na nemocničnom lôžku

Do bezpečia tento raz ale zdravotníckeho zariadenia previezli záchranári neznámeho muža, ktorý to s konzumáciou alkoholických nápojov niekde poriadne prehnal v pondelok v bratislavskej Dúbravke. Nohy ho prestali poslúchať na konečnej električiek niekoľko minút po desiatej hodine večernej. Zosunul sa k chladnej zemi a tam nevediac o sebe čakal, čo bude ďalej. Skončil na centrálnom príjme nemocnice na Kramároch.

 

       

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.