Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2008

Dátum: 23.09.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 15. septembra do 21. septembra 2008 pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1784 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 200 prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili jednotlivé hliadky 556. Na vyhradených parkovacích miestach pre zdravotne postihnutých spoluobčanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu zanechalo 12 vodičov. V štatistike mestskej polície sú aj prípady parkovania motorových vozidlách na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov takýchto miest. Takýchto priestupkov riešili hliadky 109.

O porušenie pravidiel verejného poriadku sa postaralo 59 priestupcov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 201 priestupcov. Na trávnatých plochách svoje motorové vozidlá zaparkovalo 120 vodičov a tí teraz budú musieť tento spôsob parkovania vysvetľovať na príslušnej stanici mestskej polície.

Počas týždňa zistili a riešili jednotlivé hliadky aj 240 priestupkov, ktoré sa stali v zóne s dopravným obmedzením. V pešej zóne riešili hliadky mestskej polície 10 priestupkov.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 152 priestupcov. V sledovanom týždni sa najviac priestupkov stalo na Námestí SNP a to 68. Blokovacie zariadenia na kolesách nesprávne stojacich vozidiel sa objavili 412 krát a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté 109 krát.

Z Račianskych hodov s autom neodišiel

Hoci hodovým slávnostiam počas víkendu v bratislavskej Rači počasie neprialo, svojich priaznivcov si i napriek tomu našli.  Medzi hodujúcimi bol aj návštevník ktorý nezaváhal a po konzumácii alkoholických nápojov osedlal svojho štvorkolesového tátoša. S ním vyrazil do ulíc, no ďaleko sa nedostal. Na Detvianskej ulici  v sobotu podvečer  jeho zvláštny spôsob jazdy spozorovala jedna z hliadok mestskej polície. Zo správania vodiča osobného auta bolo zrejmé, že vodič pred jazdou so svojím modrým Fordom pil. Preto mu policajti zabránili v ďalšej jazde a k hriešnikovi privolali hliadku policajného zboru, ktorá potom 35-ročného vodiča z Čabora ďalej doriešila. Na istý čas ho ale problém s tankovaním paliva do vozidla trápiť nebude, pretože okrem iného prišiel aj o vodičské oprávnenie.

Dopravná nehoda na Račianskom mýte

V ten istý deň zavčas rána operátor kamerového systému mestskej polície v záberoch jednej z kamier zachytil dopravnú nehodu na Račianskom mýte. Osobné auto tu na križovatke zrazilo chodca. O nehode  preto okamžite informoval zdravotníkov, ako aj dopravných policajtov, ktorí túto nehodu bez tragických následkov vyšetrujú.

Manželská hádka na opustenom parkovisku

O rozruch na jednom z petržalských parkovísk sa postarala niekoľko minút pred štvrtou hodinou rannou v nedeľu neznáma žena kričiac o pomoc. Po tom, čo sa o tejto situácii dozvedel operačný pracovník prostredníctvom telefonátu na číslo 159, vyslal na miesto okamžite jednu z hliadok. Tá zistila, že na parkovisku manžel nevedno prečo napadol a zbil svoju nežnú polovičku. Bodku za týmto incidentom dali príslušníci policajného zboru.

Zima neznámej žene vôbec neprekážala

Ani nepríjemné chladné počasie posledného letného víkendu zrejme vôbec neprekážalo staršej pani pred nákupných strediskom na Budatínskej ulici. Tá sa povyzliekala a takmer v Evinom rúchu si sadla na chodník. Nakoľko v tomto prípade táto pani javila známky psychickej poruchy, zasahujúca hliadka mestskej polície privolala k nej pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Tí rozhodli o prevoze neznámej ženy do najbližšej nemocnice, kde ju neskôr hospitalizovali.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.9.2008 / 23.9.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.