Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2009

Dátum: 08.11.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 45. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 2. novembra do 8. novembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2141 udalostí. Medzi nimi bolo aj 199 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené. Opodstatnenými boli ale priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili a riešili hliadky mestskej polície 1486.

Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu zaparkovali svoje vozidlá šiesti motoristi. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili jednotlivé hliadky 20 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali mestskí policajti 15 krát. Do štatistiky mestskej polície prispeli aj niektorí majitelia psov a to 24 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení počas týždňa boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom - 137 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 80 priestupkov. Na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 25 vodičov.

Nemalou mierou do štatistiky mestskej polície prispeli aj fajčiari porušujúci ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov a to tým, že v rozpore s týmto zákonom fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Takýchto priestupkov riešili hliadky MsP 46. Na miestne úrady nahlásili 10 vozidiel stojacich na verejných priestranstvách a tieto vykazovali známky autovrakov.

Najviac priestupkov sa stalo na Viedenskej ceste a to 67. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky mestskej polície v 705 prípadoch a 135 vozidiel priestupcov skončilo po odtiahnutí v areáloch odťahovacích služieb.

S ukradnutým Seatom jazdil v protismere

V stredu popoludní jazdil v protismere po Koceľovej ulici vodič Seatu s nitrianskymi evidenčnými číslami. Zastavila ho preto hliadka mestskej polície a ukázalo sa, že auto riadil 31-ročný Bratislavčan. Ten nemal pri sebe doklady totožnosti a navyše policajné evidencie prezradili aj to, že samotné auto bolo pred časom ukradnuté. Po týchto zisteniach bol následne vodič auta predvedený na najbližší policajný útvar.

V Bratislave sa napokon neschovali

V jednom z domov na Skalnej ulici v stredu ráno spali dvaja mládenci. Na nezvaných  nocľažníkov telefonicky upozornili mestskú políciu obyvatelia tohto domu. Jedna z hliadok tento oznam okamžite preverila a zo spáčov sa vykľuli dvaja 18-roční mládenci - jeden z Bánoviec nad Bebravou a druhý zo Spišského Podhradia. Obaja v tom čase mali byť v Detskom diagnostickom ústave v Sološnici. Z tohto zariadenia pred časom ale ušli a pátrala po nich polícia. Oboch  hliadka mestskej polície predviedla na príslušné policajné oddelenie.

Bratia sa nakoniec pomerili

V sobotu krátko po 22.00 hod. požiadal mestskú políciu o pomoc  30-ročný Bratislavčan bývajúci v jednej z garáži na Prístavnej ulici. Tu ho mal vraj fyzicky napadnúť jeho brat. Poškodený útokom svojho brata utrpel ľahšie zranenia, lekárske ošetrenie však odmietol. Taktiež odmietol podať trestné oznámenie na útočníka a obaja bratia sa napokon pomerili. Čo sa pred útokom medzi nimi stalo nie je známe.

Voda z prasknutého potrubia zaplavovala ulicu

Voda z prasknutého vodovodného potrubia začala v sobotu večer zaplavovať ulicu Československých parašutistov. O vzniknutej situácii mestskí policajti okamžite informovali havarijnú službu vodární a jej pracovníci sa onedlho pustili do opravy poškodeného vodovodného potrubia.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.11.2009 / 9.11.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.