Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2010

Dátum: 28.09.2010
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2010

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 20. septembra do 26. septembra 2010 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2239 udalostí. Medzi nimi bolo aj 229 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnené priestupky však možno zaradiť priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili a riešili hliadky mestskej polície 1453. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať na nich zanechali svoje vozidlá traja motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky 18 prípadov a majitelia psov prispeli do štatistiky mestskej polície v sledovanom týždni 30 krát.

Značne zastúpenými porušovaniami všeobecne záväzných nariadení boli priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom - 117 zistení, ako aj konzumácie alkoholických na verejných priestranstvách – 157 prípadov. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk ich vlastníkov, prípadne správcov upozorňovali hliadky 18 krát.

Stanovené pravidlá týkajúce sa zásad ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 17 predávajúcich. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša urobilo 41 motoristov. V pešej zóne riešili mestskí policajti 10 priestupkov.

Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 16 krát. Na príslušné úrady bolo nahlásených 14 starých vozidiel a na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 7 krát. Fajčiari nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach MHD tento zákon porušili 43 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Saratovskej ulici a to 53. Blokovacie zariadenie si na motorovom vozidle našlo 722 motoristov a 134 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Skokom z balkóna chcel vyriešiť svoje problémy

V piatok podvečer operační pracovníci prevzali na čísle 159 telefonát od nešťastného muža bývajúceho na Sibírskej ulici. Z balkóna na treťom podlaží chcel vyskočiť jeho 20-ročný vnuk bývajúci v Pezinku. Hliadka tento oznam okamžite preverila a mladého muža skutočne našla stáť na zábradlí balkóna. Mládenca sa podarilo  policajtom mestskej polície od jeho nezmyselného konania odhovoriť, z balkóna ho dostali do bytu a neskôr sa ho ujali privolaní záchranári. Tí ho previezli do nemocnice. Čo mladíka viedlo k tomuto nerozvážnemu konaniu zostáva zatiaľ záhadou.

Lieky zapíjala alkoholom

V ten istý deň takmer na pravé poludnie spozorovala jedna z hliadok mestskej polície na Námestí SNP ležiacu mladú ženu vo veku asi 20 až 25 rokov. Hoci ťažko komunikovala, policajtom stihla povedať, že užila väčšie množstvo liekov a tieto postupne zapíjala alkoholickými nápojmi. Aj v tomto prípade preto do centra mesta mierili po telefonáte záchranári a tí pacientku previezli do nemocnice.

Osamelý pán v byte potreboval nevyhnutne lekársku pomoc

Na Okrskovú stanicu mestskej polície v  Petržalke sa telefonicky obrátil v utorok večer z Martina o pomoc syn 68-ročného muža, ktorý býva v panelovom dome na Vlasteneckom námestí. S otcom sa nepodarilo jeho synovi telefonicky niekoľkokrát spojiť a vzhľadom k jeho zdravotným problémom sa syn obával o jeho život. Susedia v dome potvrdili, že už niekoľko dní nevideli z bytu nikoho vychádzať, na zvonenie ani klopanie nikto v byte nereagoval. Do domu na Vlasteneckom námestí smerovala aj hliadka policajného zboru a bolo rozhodnuté o otvorení bytu. V ňom ležal vo vážnom stave jeho majiteľ. Toho vzápätí do nemocnice previezli pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 28.9.2010 / 28.9.2010

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.