Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2015

Dátum: 07.01.2016
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 52. týždni 2015

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 21. decembra do 27. decembra 2015 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 617 udalostí. Medzi nimi bolo aj 154 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 344.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku hliadky mestskej polície riešili 9 priestupkov a majitelia psov nerešpektovaním zákona ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili v troch prípadoch. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 30 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát.

Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku porušilo 5 predávajúcich a nedodržanie stanovených prevádzkových hodín bolo zistené 19 krát.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo 17 ľudí a fajčiari niektoré ustanovenia zákona na ochranu nefajčiarov tým, že fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tieto porušili 6 krát.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície riešili aj dva prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, ako aj jeden  prípad rušenia nočného pokoja. Na príslušné úrady boli nahlásené štyri staré vozidlá, osem nelegálnych skládok, ako aj tri prípady poškodenia dopravných značiek.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni a to 18 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Karadžičovej ulici. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá boli nasadené 187 krát a 57 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.1.2016 / 8.1.2016

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.