Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2019

Dátum: 03.12.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 48. týždni 2019

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 25. novembra do 1. decembra 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1754 udalostí. Medzi nimi bolo aj 378 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 1212. Mestskí policajti spolupracovali v 7 prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 23 ľudí. Nepovolené pouličné aktivity boli mestskými policajtmi riešené v 6 prípadoch a v 3 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 7 krát a 6 krát bola zrealizovaná kontrola taxi. Hliadky mestskej polície riešili v 3 prípadoch nepovolený ambulantný predaj a v 9 prípadoch neporiadok okolo kontajnerových stojísk. Porušenie zákona o lesoch bolo zo strany mestskej polície zistené v 4 prípadoch. V 1 prípade zistili mestskí policajti poškodzovanie verejnej zelene a v 1 prípade nepovolené pálenie odpadu. Majitelia psov nerešpektovaním ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov tieto porušili v 3 prípadoch.

V 17 prípadoch bol zo strany mestskej polície zistený a riešený priestupok proti verejnému poriadku  a v 1 prípade priestupok proti majetku. Obťažovanie zo strany neprispôsobivých občanov bolo hliadkami mestskej polície riešené v 2 prípadoch. Mestskí policajti zistili a riešili v 34 prípadoch nerešpektovanie zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách.

Na príslušné úrady boli nahlásené 2 staré vozidlá, 1 nová nelegálna skládka a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 721 prípadoch a 107 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov –  42 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Františkánskom námestí.

 
Kontakt: Mgr. Barbora Krajčovičová
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.12.2019 / 4.12.2019

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.