Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zamerali sme sa na taxikárov a asistovali pri kontrolách cudzincov (zásahy hliadok 13. - 19. februára)

Dátum: 21.02.2023
Autor: Barbora Krajčovičová
Zamerali sme sa na taxikárov a asistovali pri kontrolách cudzincov (zásahy hliadok  13. - 19. februára)

V minulom týždni sa hliadky mestskej polície museli vysporiadať s viac ako 2 400 udalosťami. Zakročiť museli pri šarvátke v centre mesta, zamerali sa na kontroly taxikárov a asistovali Policajnému zboru SR počas bezpečnostno-represívnej akcie v ubytovacom zariadení na Moskovskej ulici.

Najviac priestupkov mestské policajtky a policajti riešili na úseku dopravy. Výrazne sme sa v minulom týždni zamerali na taxikárov. V kontrole obstáli len 4 z 19 skontrolovaných vodičov. Zvyšných 15 taxikárov bolo riešených napríklad za chýbajúce označenie vozidla alebo neúplne doklady potrebné k prevádzkovaniu vozidiel taxi.

V značnej miere sme sa zaoberali priestupkami proti občianskemu spolunažívaniu. Častými boli aj porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstváchpriestupky proti verejnému poriadku. Porušení sa tiež dopúšťali majitelia psov pri venčení svojich domácich miláčikov tým, že nedodržiavali pravidlá, ktoré im ukladá príslušný zákon. Viackrát hliadky mestskej polície riešili prípady nepovolených pouličných aktivít či priestupky proti majetku.

Na príslušné miestne úrady sme nahlasovali 16 vrakov vozidiel a 1 novú nelegálnu skládku odpadu. Najviac porušení v minulom týždni evidujeme z Nobelovho námestia v Petržalke, kde sme zistili 24 priestupkov. V 5 prípadoch sme k rôznym udalostiam privolávali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci2-krát sme spolupracovali s pracovníkmi Slobody zvierat.

hliadka_s_vrakom_(dúbravka)_(Vlastné)_1Jedným z najčastejších prípadov, ktoré v uliciach Bratislavy hliadky riešia sú vraky vozidiel, ktoré nielen zbytočne zaberajú parkovacie miesta, ale veľakrát poškodzujú životné prostredie alebo narúšajú estetický vzhľad mesta. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava

Ruvačku sme ukončili aj za pomoci policajných psov

V piatok večer zasahovali hliadky Útvaru zásahovej jednotky a kynológie spoločne s policajtmi z Okresného veliteľstva Bratislava I na Obchodnej ulici pred jedným z tamojších podnikov, kde došlo k potýčke dvoch mužov. Tí na výzvy hliadok, aby upustili od protiprávneho konania, nereagovali. Po chvíli sa začali správať agresívne aj voči policajtkám a policajtom.

Do konfliktu sa snažili zapojiť aj ďalšie osoby. Tým sa zrejme nepáčilo, že policajné hliadky zasiahli s cieľom potýčku ukončiť a tiež začali vystupovať agresívnejšie. Nakoľko slovné výzvy neboli účinné, museli voči nim policajti použiť donucovacie prostriedky, hmaty a chvaty. K upokojeniu situácie pomohli aj kynológovia so služobnými psami. Pri incidente nedošlo k žiadnym zraneniam. Aktéri ruvačky boli napokon riešení za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

Asistovali sme pri kontrolách cudzincov

Vo štvrtok vo večerných hodinách Policajný zbor SR aj za účasti spolupracujúcich hliadok mestskej polície vykonal v jednej z bratislavských ubytovní bezpečnostno-represívnu akciu. Tá bola zameraná na kontrolu oprávnenosti pobytu cudzích štátnych príslušníkov ako aj plnenie povinností zo strany cudzincov.

Úlohou mestskej polície bolo najmä dohliadnuť na verejný poriadok a zabezpečiť kolegom z Policajného zboru možnosť vykonať všetky potrebné úkony bez akéhokoľvek narušenia. Zistené priestupky riešila štátna polícia vo vlastnej kompetencii. V prípade ďalších obdobných kontrol sme opäť kolegom pripravení poskytnúť potrebnú asistenciu.

318243382_2305550659605540_495393828292980304_n_(Vlastné)S príslušníkmi Policajného zboru SR spolupracujeme pravidelne pri akciách rôzneho charakteru. Na snímke sú štátni policajti a policajtka z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie počas rozsiahlej drogovej akcie v bytovom dome na Stavbárskej ulici v decembri minulého roka. Ilustračná foto: Mestská polícia Bratislava

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.