Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Počas sobotnej noci sa nám podarilo zadržať troch útočníkov (zásahy hliadok 2. - 8.8. 2021)

VIDEO Facebook
Dátum: 11.08.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Počas sobotnej noci sa nám podarilo zadržať troch útočníkov (zásahy hliadok 2. - 8.8. 2021)

Počas 31. týždňa mestskí policajti dohliadali na pokojný priebeh ďalších zo série protestných zhromaždení. Počas víkendu sa podarilo zadržať aj troch podozrivých zo spáchania trestného činu.

V uplynulom týždni sme do našich štatistík zapísali celkom 1345 udalostí. Mestskí policajti sa v značnej miere zaoberali porušeniami na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, ale aj priestupkami proti verejnému poriadku. Za zmienku rovnako stoja pomerne časté prípady týkajúce sa nerešpektovania zákazu fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, nepovolenej konzumácie alkoholu na verejných priestranstvách, ale napríklad aj prípady neporiadku v okolí kontajnerových stojísk. Najviac udalostí za minulý týždeň evidujeme z Kalinčiakovej ulice, kde sme zistili celkom 29 protiprávnych konaní. V 5 prípadoch sme spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, k 2 udalostiam sme privolávali bratislavských hasičov a 5-krát to bola spolupráca so Slobodou zvierat.

Mestskí policajti z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie v priebehu sobotnej noci opäť ukázali, že sa s nimi neradno zahrávať. Podarilo sa im totiž zadržať tri osoby podozrivé zo spáchania trestného činu.

Krátko po deviatej hodine večer hliadka mestskej polície na Námestí Nežnej revolúcie zabránila agresívnemu mužovi v jeho prípadnom ďalšom vyčíňaní. Ten mal totiž, podľa očitých svedkov, chvíľu predtým na Obchodnej ulici narúšať verejný poriadok hrubým správaním a kopaním do smetných nádob. Zároveň mal byť aj jedným z účastníkov bitky, tvrdil však, že práve on je poškodeným. Na tele mal aj niekoľko viditeľných poranení a dožadoval sa lekárskeho ošetrenia. Neskôr sa ukázalo, že „poškodený“ mladík, ako sám o sebe tvrdil, bol naopak útočníkom. V jednej z prevádzok potravín sa totiž pokúšal ukradnúť tovar, v čom mu chcel zabrániť odvážny predavač. Ten sa však napokon stal terčom jeho útoku, pri ktorom mu boli spôsobené rôzne zranenia. Agresor bol následne odovzdaný do rúk príslušníkov Policajného zboru.

Ani nie o dve hodiny neskôr došlo k ďalšej konfliktnej situácii. Dvaja muži mali pred Starou tržnicou fyzicky napadnúť mladú ženu. Pri páde na zem jej bol navyše poškodený mobilný telefón v nemalej cenovej hodnote. Cieľom jedného z útočníkov sa stal dokonca aj svedok udalosti, ktorého agresívne zhodil na zem. Kolegovia preto oboch podozrivých, z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu, obmedzili na osobnej slobode a odovzdali štátnej polícii.

zásah_Staré_MestoSobotná noc bola v uliciach Bratislavy rušná aj kvôli trom výtržníkom. Foto: Mestská polícia Bratislava

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.