Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spolupráca s hasičmi bola intenzívna, pomáhali sme aj na zaplavených územiach (zásahy hliadok 12. - 18.júla 2021)

VIDEO
Dátum: 23.07.2021
Autor: Barbora Krajčovičová
Spolupráca s hasičmi bola intenzívna, pomáhali sme aj na zaplavených územiach (zásahy hliadok 12. - 18.júla 2021)

Počas 28. týždňa sme vo viacerých prípadoch spolupracovali s hasičmi. Vodičov upozorňujeme aj na riziká v súvislosti s parkovaním vozidiel na travnatých plochách, najmä v čase extrémnych horúčav.

V uliciach Bratislavy sme počas uplynulého týždňa zaznamenali viac ako 1300 udalostí. Oblasť dopravy bola opäť tou, ktorá sa ukázala ako tá najpriestupkovejšia. Prevládali taktiež porušenia na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, tých bolo 28, ale aj priestupky proti verejnému poriadku. Mestskí policajti sa viackrát zaoberali aj prípadmi, kedy ľudia konzumovali alkohol na verejných priestranstvách, čo je zakázané, no riešili napríklad aj nerešpektovanie zákazu vjazdu s bicyklom, vykonávanie nepovolených pouličných aktivít či ignorovanie povinností, ktoré si majú plniť psíčkari počas venčenia svojich štvornohých miláčikov. Častým bolo taktiež nedodržiavanie stanovených záverečných hodín v podnikoch. K viacerým udalostiam boli privolávaní či už profesionálni ale aj dobrovoľní hasiči, týchto spoluprác bolo celkom 5. S pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci sme spolupracovali 3-krát a so Slobodou zvierat 8-krát. Najčastejšie boli hliadky vysielané na Kukučínovu ulicu, odkiaľ evidujeme celkom 36 porušení.

K viacerým udalostiam sme privolávali bratislavských hasičov. V úvode týždňa to bola rozliata neznáma olejová tekutina na jednej z petržalských terás, v piatok zas horiaca tráva v lokalite Malého Draždiaka. Koncom týždňa si ich prítomnosť vyžiadali popadané stromy a nebezpečne nakláňajúce sa konáre stromov z dôvodu intenzívnych búrok a vetra.

Doslova bláznivé minulotýždňové počasie dalo zabrať zrejme všetkým, najmä búrky koncom týždňa. Výkyvy počasia nepotrápili len Slovensko, ale aj okolité a neďaleké krajiny, napríklad Rakúsko či Nemecko, kde silné dažde narobili doslova spúšť. To sa čiastočne odrazilo aj u nás, nakoľko došlo k zvýšeniu hladiny Dunaja a dokonca aj zaplaveniu niektorých lokalít, ktoré sú v jeho tesnej blízkosti. Voda čiastočne zaplavila Slovanské nábrežie pod hradom Devín a neprejazdným sa stal napríklad aj Cyklomost Slobody v Devínskej Novej Vsi. Niektorí ľudia  aj napriek záplavám tieto miesta naďalej navštevovali. Mestskí policajti z Dúbravky, aby zabránili vstupu osôb na tieto miesta, postihnuté lokality opáskovali a situáciu pravidelne monitorovali, aby nedošlo k prípadnému nešťastiu.

Zaplavené územie

Vozidlo zaparkované na tráve, to nie je dobrá kombinácia. Prehriate auto na suchej tráve, ešte horšia. Osvieženie počas letných horúcich dní hľadá množstvo ľudí najmä v prírode, a to sa týka napríklad to aj Čunovských jazier, ktoré sa tešia mimoriadnej obľube. Kúpajúci, ktorí sem prichádzajú s motorovými vozidlami ale častokrát zabúdajú na jednu dôležitú vec, a to tú, že parkovaním na cestnej a verejnej zeleni nielenže porušujú zákon o cestnej premávke, ale rozhorúčený motor a výfukové potrubie môžu spôsobiť požiar suchej trávy. Je preto potrebné mať na pamäti aj túto skutočnosť a auto zaparkovať tak, aby riziko vzniku požiaru bolo minimálne. Na to napokon parkujúcich upozorňujú aj naši policajti. Požiar 56 vozidiel z roku 2014, ktoré parkovali na suchej tráve pri kúpalisku Vincov les, by mal byť preto pre všetkých dostatočným varovaním.

parkovanie na suchej tráve 

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.