Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2004

Dátum: 23.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 38. týždni 2004

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 13. septembra do 19. septembra 2004

Prvenstvo v priestupkoch patrilo Trenčianskej ulici

Počas uplynulého týždňa zistili a riešili hliadky MsP v Bratislave 1517 priestupkov. Najviac z nich zaznamenali na Trenčianskej ulici a to 35. Skladba minulotýždňových priestupkov ďalej prezrádza, že 546 z nich tvorili priestupky proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 102 priestupkov smerovalo do oblasti verejného poriadku, 120 priestupkov majú na svedomí vodiči, ktorí bez patričného povolenia obsadili vyhradené parkovacie miesta. Hliadky MsP zároveň zistili aj 9 prípadov nepovoleného ambulantného predaja a porušenia trhového poriadku, 88 priestupkov súviselo so státím na verejnej zeleni, 18 sa dotýkalo nedodržania záverečných hodín v reštauračných a zábavných zariadeniach. V štyroch prípadoch mestskí policajti riešili aj priestupky dožadovania sa a poskytovania sexuálnych služieb, 148 prípadov požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, či 8 priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu. Pre svoje odtiahnuté motorové vozidlá si do Čierneho lesa muselo prísť    93  motoristov, blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá hliadky MsP nasadili 260 krát.

Vzdať sa nechcel

V pondelok popoludní pomocou kamerového systému MsP spozoroval službukonajúci policajt tohto systému opitého muža na Námestí SNP pred Starou tržnicou. Ten svojím správaním obťažoval Bratislavčanov, preto sa k slovu dostala hliadka MsP. Muž sa ale po jej príchode  pokúsil o útek a dnes môže hovoriť o šťastí, že neskončil pod  kolesami prichádzajúcich áut. Na úteku ho hliadka zadržala. 45-ročný Stupavčan, ako sám neskôr uviedol, že patrí k skupine bezdomovcov, sa ale bez boja nechcel vzdať, kládol aktívny odpor a pri zadržiavaní ľahšie zranil policajta. Rozum dostal až potom, čo sa na jeho rukách ocitli putá. Prirodzene, skončil na príslušnom útvare MsP, kam ho hliadka predviedla.

Zadržali sprejerov

Pod rúškom noci svojimi výtvormi skrášľovali Nový most traja bratislavskí sprejeri vo veku 23 a 30 rokov. Tí teleso mosta „skrášlili“ obrazom veľkým asi 10 metrov. Pravdepodobne ale nepočítali s tým, že z jednej i druhej strany mosta sa k ním približovali hliadky MsP. Svoje dielko nestihli dokončiť. Mestskí policajti ich zadržali a traja sprejeri nemali čo zapierať. V ich neprospech svedčil čerstvo vytvorený obraz, farby, ale aj šablóny, ktoré mali pri sebe. Všetci traja preto chtiac nechtiac museli ísť na stanicu MsP a či ich konanie bude posudzované ako priestupok, prípadne trestný čin bude známe až po vyčíslení škody, ktorú spôsobili.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.7.2008 / 23.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.