Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2005

Dátum: 11.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2005

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

Zásahy hliadok MsP v týždni od 5. septembra do 11. septembra 2005

Námestie SNP si drží prvenstvo

Napriek tomu, že odtiahnutie nesprávne zaparkovaného motorového vozidla nie je lacný špás, mnohí vodiči si stále myslia, že zaparkovaním auta na zakázaných miestach, či chodníkoch ušetria. Počas uplynulého týždňa sa parkovanie na tento spôsob značne predražilo pre  vodičov, ktorým v hlavnom meste vďaka tomu odtiahli ich autá. A tých bolo 178. V kurze boli aj blokovacie zariadenia nasadzované na nesprávne parkujúce vozidlá a tieto použili hliadky mestskej polície v 307 prípadoch.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že v priebehu týždňa riešili mestskí policajti celkom 1949 rozličných udalostí. V 148 prípadoch preverovali informácie poukazujúce na páchanie možnej trestnej činnosti, tieto sa ale ukázali neopodstatnenými. V 610 prípadoch riešili prehrešky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, v 98 prípadoch si motoristi neoprávnene privlastnili vyhradené parkovacie miesta. 127 priestupkov smerovalo do oblasti porušenia verejného poriadku, majitelia psov týždňovú štatistiku doplnili o 76 nových zistení. Čistoty, či skôr nečistoty a poriadku sa týkalo 210 priestupkov, na neporiadok okolo kontajnerových stojísk správcov a majiteľov domov upozorňovali 15 krát. Z trávnatých plôch si  parkoviská svojvoľne urobilo 130 vodičov. V zóne s obmedzeným státím riešili hliadky MsP 105 porušení a v pešej zóne sa stalo 55 priestupkov. S dodržiavaním stanovených záverečných hodín si ťažkú hlavu nerobili v 4 zábavných a reštauračných zariadeniach, s požívaním alkoholických nápojov na verejných priestranstvách sa mestskí policajti stretli v 174 prípadoch. Žobráci dali o sebe obťažovaním vedieť 48 krát. Časť zo zarobených peňazí museli obetovať na pokuty aj dievčatá ponúkajúce sexuálne služby na ulici v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami a tie spomínané nariadenia porušili 6 krát.

Najviac priestupkov počas 36.týždňa zistili a riešili mestskí policajti na Námestí SNP a to 69.

Vlčiak vyceril svoje tesáky

V štvrtok podvečer v Devíne zaútočil statný nemecký ovčiak na nič netušiacu Devínčanku. Poškodenú v tomto prípade pes vôbec nešetril, pretože jeho biele tesáky sa je zahryzli do nôh a to takou intenzitou, že k slovu sa dostali aj privolaní pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci. Tí ženu odviezli na ošetrenie a rany, ktoré jej pes na nohách spôsobil si vyžiadali chirurgický zákrok. Zo zranení sa bude poškodená liečiť podľa vyjadrenia záchranárov asi dva týždne. Či bol agresívny pes vôbec zaočkovaný proti besnote nie je známe, pretože 56-ročná Bratislavčanka, ktorá sa o ovčiaka starala nevedela hliadke mestskej polície predložiť  očkovacie doklady. Zo strany mestskej polície nasledovala bloková pokuta, pretože žena, ktorá sa o psa starala porušila všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa chovu psov. To ale zďaleka nie je všetko. Poškodená zároveň podala trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Rakúšan sa nakoniec našiel

Krátko pred 19.00 hod. rozbehla mestská polícia pátranie po 70-ročnom rakúskom diabetikovi, ktorý sa stratil turistickej skupine v centre mesta. Tento pán sa odpojil od skupinky zahraničných návštevníkov obdivujúcich centrum mesta. Svojich krajanov našťastie dlho v neistote nedržal. Pätnásť minút po devätnástej hodine prišla z hraničného priechodu Berg informácia, že hľadaný muž sa objavil práve n týchto miestach.

Komu niet rady...

... tomu niet pomoci. Hlasná reprodukovaná hudba šíriaca sa od Michalskej brány nedopriala pokojný spánok ľuďom bývajúcim v tejto lokalite. Zasiahla preto hliadka mestskej polície a rušiteľa nočného kľudu z jednej prevádzky blokovou pokutou upozornila na nevhodnosť jeho konania. Hudba stíchla, ale len na tridsať minút. Mestskí policajti preto opäť zakročili. Nie už udelením blokovej pokuty, ale spísaním príslušného oznámenia. Nočná diskotéka bude mať teda prirodzene dohru na príslušnom referáte miestneho úradu a mastná niekoľkotisícová pokuta majiteľov klubu určite neminie.

Voda zaplavovala cestu

V sobotu predpoludním sa Mudrochova ulica v Rači zmenila na veľký potok. Po ceste sa totiž valili prúdy vody. Situáciu ale nemalo na svedomí počasie a s ním spojené prietrže mračien, ale vodič nákladného sťahovacieho auta s trnavskými evidenčnými číslami. Ten počas jazdy vytrhol s nákladiakom vodovodné potrubie, pričom sa neunúval ani zastaviť a pokračoval ďalej v jazde. Mestskí policajti nezodpovedného vodiča i napriek tomu zastavili. O poruche ale najskôr vyrozumeli vodárenský dispečing a potom najbližšie pracovisko policajného zboru, policajti ktorého prípad ďalej vyšetrujú.

Bezdomovcovi napokon pomohli záchranári

Taktiež v sobotu krátko pred dvanástou hodinou potreboval pomoc 31-ročný bezdomovec sediaci na jednej z lavičiek na Námestí SNP. Hliadka mestskej polície sa márne pokúšala telefonicky spojiť s pracovníkmi charity, tí telefón nebrali. K slovu sa preto dostali pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci a tí Bratislavčana odviezli na ošetrenie do nemocnice.

Silou do bytu bývalej družky

Počas víkendu riešili mestskí policajti aj prípad 34-ročného Bratislavčana, ktorý sa pomocou sily chcel dostať do bytu svojej niekdajšej družky bývajúcej na Bílikovej ulici. Tá si s násilníkom stojacim za vchodovými dverami nevedela poradiť, preto o pomoc požiadala mestskú políciu. Jej hliadka ho upokojila a za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu musel ešte tento muž siahnuť do peňaženky a zaplatiť päťstokorunovú pokutu.

Kultúra na anglický spôsob

V Adamovom rúchu sa prechádzal v nedeľu večer po Starom Meste 27-ročný Angličan. Nevedno, či pre tento druh kultúry majú na Ostrovoch pochopenie, v každom prípade v hlavnom meste o tento spôsob prezentácie nestojíme. To tomuto mužovi pripomenula aj hliadka mestskej polície udelením tisíckorunovej blokovej pokuty. Bankovku Angličan vytiahol z vrecka nohavíc, ktoré si predtým ešte spolu s košeľou na seba natiahol.

„Skrášľoval“ Nový most

Konštrukciu Nového mosta sa rozhodol umelecky skrášliť vylepením plagátov 21-ročný Petržalčan. Mysliac si, že jeho aktivity zostanú nepovšimnuté, pustil sa v podvečerných hodinách do práce. Darilo sa mu ale len do chvíle, kedy sa pri ňom nezastavila hliadka mestskej polície. To čo do jej príchodu stihol tento mládenec na most nalepiť, musel prirodzene z jeho konštrukcie odstrániť a neminula ho ani patričná bloková pokuta, ktorú bez „reptania“ zaplatil.

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.7.2008 / 11.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.