Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 41. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP od 8. októbra do 14. októbra 2007

Blokovacie zariadenia sú stále aktuálne

Počas druhého októbrového týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1970 nových udalostí. Medzi nimi bolo ale aj 184 takých prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 784 priestupkov motoristickej verejnosti voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 130 prípadov parkovania na vyhradených parkovacích miestach bez patričného oprávnenia. Do oblasti porušení zásad verejného poriadku smerovalo 68 zistení, porušovanie všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa čistoty a poriadku zistili jednotlivé hliadky v 201 prípadoch. Pri kontrolách taxikárov zistili hliadky z ich strany 7 porušení a spoločnú reč so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nedokázalo nájsť 11 predávajúcich.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 119 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky 51. Trávnaté plochy si ako miesto na zaparkovanie svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 206 vodičov.

Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 29 nových prípadov, alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 122 konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 25 krát.

Týždňová štatistika zároveň uvádza, že 488 vodičov si na svojich vozidlách našlo blokovacie zariadenie a 186 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb. Najviac priestupkov a to 70 sa stalo na Námestí SNP.

 „Mariška“ v Peugeote

V piatok krátko pred polnocou zasahovala jedna z hliadok MsP na základe oznamu od občanov na ulici Francúzskych partizánov. Mali sa tu zdržiavať drogovo závislí ľudia a títo svojím hlučným správaním rušili nočný kľud. Psovodi mestskej polície spolu s hliadkou policajného zboru podrobili kontrole 24-ročného vodiča osobného auta Peugeot s bratislavskými evidenčnými číslami. Počas kontroly našli u neho teleskopický obušok a boxer, to ale zďaleka nebolo všetko. Dve igelitové vrecúška so zmesou neznámej rastlinnej látky prezrádzali, že vodič auta toho má za ľubom ešte viac. Sám sa priznal, že je to marihuana. Nakoľko vzniklo podozrenie, že tento muž sa dopustil trestného činu, bol následne predvedený na najbližšie policajné oddelenie.

Železo v zberných surovinách napokon neskončilo

Zo staveniska garáži na Tupolevovej ulici v nedeľu podvečer dvaja mládenci vynášali rôzny železný materiál. Ten  mienili za bieleho dňa odpredať niekde vo výkupni zberných surovín. Zámer tým dvom nevyšiel a po prstoch im klepla jedna z hliadok mestskej polície. Obaja zvyšok noci neskôr už trávili na policajnom oddelení, kde museli vysvetľovať svoje pohnútky vedúce ich ku krádeži.

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.