Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2008

Dátum: 09.09.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 36. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 1. septembra do 7. septembra 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2080 prípadov. Medzi nimi bolo aj 209 udalostí, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Medzi opodstatnenými prípadmi bolo napríklad ale 757 priestupkov súvisiacich s porušovaním pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 18 prípadov neoprávneného parkovania na vyhradených parkovacích miestach pre zdravotne postihnutých občanov. Na vyhradených parkovacích miestach bez patričného oprávnenia parkovať na nich zaparkovalo svoje vozidlá 73 vodičov.

 V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili jednotlivé hliadky mestskej polície 40 porušení. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na rušenie nočného pokoja vyrážali 22 krát.

Značne zastúpenou kategóriou priestupkov v priebehu týždňa boli aj porušovania všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku a tých bolo 219. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho vozidla zvolilo 172 vodičov.

Štatistika mestskej polície v sledovanom týždni ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 241 priestupkov. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu nich konzumácie si doprialo 181 priestupcov a majitelia psov  porušovaniami príslušných predpisov štatistiku doplnili o 24 nových zistení. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili mestskí policajti 15 krát.

Najviac priestupkov a to 52 sa stalo na Budatínskej ulici v Petržalke. Na parkoviskách odťahovacích služieb si  odtiahnuté vozidlá prevzalo 154 motoristov a do kontaktu s hliadkami mestskej polície sa dostalo aj 460 vodičov, na vozidlách ktorých boli namontované blokovacie zariadenia.

Pred Irish pubom bolo horúco

V piatok podvečer pred bratislavským Irish pubom musela zasahovať polícia. Verejný poriadok tu narušila väčšia skupinka írskych fanúšikov, ktorá sa dostala do konfliktu s pracovníkmi tohto zariadenia. Poriadok medzi rozhádanými skupinami vzápätí urobili privolané policajné hliadky.

Stratená babička sa napokon našla

Polícia zo štvrtého bratislavského okresu požiadala v stredu podvečer o spolupátranie po 84-ročne babičke z Karlovej Vsi. Stará pani v tejto mestskej časti zablúdila a cestu domov nevedela nájsť. Našťastie si ju všimol okrskár mestskej polície a ten stratenú starkú zaviezol domov k jej ustráchaným príbuzným.

Stavebný odpad vyhadzovali von oknom

Začiatkom týždňa mestskí policajti riešili aj prípad, kedy pracovníci istej stavebnej firmy pracujúci na Žabotovej ulici v snahe ušetriť si kroky vynášaním stavebného odpadu z rekonštruovaného bytu na druhom podlaží tento jednoducho vyhadzovali z okna na ulicu. Vôbec zrejme nezaujímalo znečistené okolie domu kde pracovali, ako aj to, že spôsobený prach znečisťoval byty na ktorých mali ich majitelia pootvárané okná. Stavebníkov pochopiteľne bloková pokuta uložená na mieste hliadkou neminula.

Zákazy platia aj pre cudzincov

V nedeľu si veselo popíjala pivo na Hviezoslavovom námestí skupinka írskych fanúšikov. Aj na túto skutočnosť, ako i to, že sú nadmerne hluční prostredníctvom telefonátu na číslo 159 upozornili Bratislavčania mestských policajtov. Tí zasiahli a Írom za porušenie všeobecne záväzného nariadenia zakazujúceho konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách uložili blokové pokuty.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.9.2008 / 9.9.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.