Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2011

Dátum: 09.09.2011
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2011

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 29. augusta do 4. septembra 2011 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1224 udalostí. Medzi nimi bolo aj 109 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným prípadom však možno zaradiť zistené a riešené priestupky v oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo počas sledovaného týždňa 676. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 43 priestupkov.

Majitelia psov nerešpektovaním zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti tieto porušili 22 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 82 priestupcov.

Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v 18 prípadoch a zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 10 predávajúcich.

11 zistených a riešených prípadov súviselo s nedodržaním stanovených prevádzkových hodín. Z trávnatých plôch si miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo urobilo 13 motoristov. V pešej zóne riešili hliadky mestskej polície 9 porušení.

Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto „doprialo“ 154 konzumentov. Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 15 krát a na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 3 krát.

Fajčiari nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona na ochranu nefajčiarov tým, že svojho zlozvyku sa nevedeli vzdať ani na zastávkach mestskej hromadnej dopravy tento zákon porušili 20 krát.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 58. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili hliadky mestskej polície v 342 prípadoch a 95 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov príslušných odťahovacích služieb.

Zlodej sa pred hliadkou skrýval v aute

Zaparkovaný strieborný VW Multivan na Rovniankovej ulici v bratislavskej Petržalke sa v stredu predpoludním zapáčil 37-ročnému mužovi z Hontianskych Moraviec. Rozhodol sa pozrieť do jeho interiéru a na aute preto rozbil bočné sklo na jeho ľavej strane. Poškodené auto však neuniklo pozornosti jednej z hliadok mestskej polície. Zlodej ako rýchlo sa do auta dostal, tak rýchlo sa snažil z neho ujsť. Opäť cez okienko, ktoré predtým rozbil. Policajti mestskej polície však muža zadržali a z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu odovzdali na doriešenie príslušníkom policajného zboru.

Agresívneho opilca ratovali záchranári

S konzumáciou alkoholických nápojov to v prvý septembrový deň prehnal istý muž v okolí Páričkovej ulice. Nohy ho zrazu prestali poslúchať a zosunul sa k zemi. Pri páde sa zranil a poranenia si vyžiadali lekárske ošetrenie. Muž bol ale agresívny voči zasahujúcich záchranárom, preto hliadka mestskej polície robila asistenciu pri prevoze tohto muža do zdravotníckeho zariadenia.

Problém s rovnováhou mal v ten istý deň aj ďalší Bratislavčan. Ten v popoludňajších hodinách v dôsledku nadmernej konzumácie alkoholických nápojov stratil nad sebou kontrolu na Kutlíkovej ulici. Z alkoholického opojenia ho mestskí policajti prebudili a muž sa neskôr tackajúc pobral domov.

       

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.9.2011 / 9.9.2011

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.