Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2017

Dátum: 19.12.2017
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 50. týždni 2017

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície.

V týždni od 11. decembra do 17. decembra 2017 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1433 udalostí. Medzi nimi bolo aj 344 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 993.V štyroch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v jednom prípade občania hliadke mestskej polície odovzdali nájdené osobné doklady. Päť priestupkov sa týkalo nedodržania stanovených prevádzkových hodín a jeden porušenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov. Na príslušné úrady bolo nahlásených sedem starých vozidiel.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 22 ľudí a neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený v dvoch prípadoch. Štyri priestupky sa týkali nepovoleného ambulantného predaja a prípady obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov hliadky mestskej polície riešili 5 krát.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 644 krát a 111 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 29 zistili a riešili jednotlivé hliadky na Rustaveliho ulici.

Medzi bezdomovcami bolo aj trojročné dieťa

V utorok pri kontrole v Janíkovom dvore v Petržalke medzi bezdomovcami našli mestskí policajti trojročného chlapčeka. Ten bol vraj len na návšteve u starých rodičov bývajúcich v starej maringotke bez akéhokoľvek sociálneho zariadenia, vody a elektriny. Tak to aspoň tvrdili obyvatelia tejto maringotky. S týmto tvrdením sa ale mestskí policajti neuspokojili a po telefonáte z mestskej polície na miesto smerovali pracovníci Ústredia práce, sociálnych veci a rodiny. Tí ďalej už v tomto prípade konajú.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.12.2017 / 20.12.2017

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.